Primarul unei comune oferă 150 de lei pentru fiecare fotografie sau video care îi imortalizează pe cei care aruncă gunoaie pe domeniul public

Primarul unei comune oferă 150 de lei pentru fiecare fotografie sau video care îi imortalizează pe cei care aruncă gunoaie pe domeniul public
Sursă FOTO: Facebook - caracter ilustrativ
Publicat: 23/05/2021, 13:36

Primăria Soveja, o comună din județul Vrancea, oferă 150 de lei pentru fiecare fotografie sau filmare care surprinde oameni în timp ce aruncă deșeuri pe domeniul public.

Inițiativa vine în contextul în care autorităţile locale sunt nemulţumite de faptul că au investit într-un sistem de colectare a deşeurilor, dar unii localnici aruncă gunoiul pe domeniul public.

Premiul de 150 de lei este oferit localnicilor care informează autoritățile locale despre acțiunile realizate de „cei care aruncă în continuare gunoaie pe albiile râurilor, în poieni sau în spatele grădinilor”

Astfel, începând din 20 mai primăria „oferă un premiu” de 150 de lei pentru fiecare video sau fotografie din care să reiasă imaginea clară a oamenilor sau numărul de înmatriculare al mașinilor care aruncă deșeurile pe spațiile publice. În acest sens, este indicată și adresa de e-mail a primăriei.

Pe pagina de Facebook a primăriei din Soveja se anunță oferirea unui premiu în valoare de 150 de lei, pentru persoanele care descoperă oamenii ce aruncă gunoiul pe stradă.

„Acțiunile de igienizare, ajutorul dat, dar și apelurile la curățenie nu au fost luate în serios de toți locuitorii. Astfel că măsuri mai puțin ortodoxe se impun pentru aducerea la același numitor a celor care aruncă în continuare gunoaie pe albiile râurilor, în poieni sau în spatele grădinilor. Începând de astăzi, 20 mai, Primăria oferă un premiu de 150 de lei pentru fiecare video sau fotografie din care să reiasă imaginea clară sau numărul de înmatriculare al oamenilor sau mașinilor care aruncă deșeurile pe spațiile publice”, au anunțat reprezentanții Primăriei Soveja.

Fotografiile sau filmările pot fi trimise la adresa de email a Primăriei, anunță autoritățile locale. Ulterior, cei fotografiați pot fi sancționați.

 Aruncarea deșeurilor pe spațiile publice se sancționează cu amendă de la 3000 lei la 6000 lei

Potrivit legii „constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3000 lei la 6000 lei, pentru persoane fizice, și de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoanele juridice” aruncatul gunoaielor în spațiile publice.

Citește și: Premieră în România. Oraşul care introduce plata cu deşeuri pentru transportul public

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase