Primele concluzii privind cauzele morții lui Ioan Crișan după asasinatul cu bombă. Ce au descoperit la autopsie medicii legiști (SURSE)

Primele concluzii privind cauzele morții lui Ioan Crișan după asasinatul cu bombă. Ce au descoperit la autopsie medicii legiști (SURSE)
Publicat: 31/05/2021, 17:34
Actualizat: 31/05/2021, 19:06

Medicii legiști au stabilit primele concluzii în cazul morții omului de afaceri Ioan Crișan în mașina sa, care a explodat, apoi a luat foc și a ars în totalitate, sâmbătă, într-o parcare din municipiul Arad. 

Omul de afaceri ar fi suferit o puternică intoxicație de la fumul produs în momentul exploziei, înainte de a muri din cauza arsurilor și a fracturilor de stern și coaste, au declarat pentru GÂNDUL.RO surse judiciare.

Explozibilul provine din străinătate

În ceea ce privește proveniența explozibilului, anchetatorii care încearcă să facă lumină în cazul morții omului de afaceri susțin că acesta provine din străinătate. Expertiza are loc la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice (I.N.E.C).

Citește Și Ultimele detalii despre asasinatul de la Arad. Cu cine a fost surprins afaceristul Ioan Crișan, în ultimele minute înainte de atentatul cu bombă (EXCLUSIV)

Ioan Crișan ar fi anunțat un transport cu țigări ilegale

Cazul morții omului de afaceri Ioan Crișan a fost preluat ieri de Parchetul General. Mașina omului de afaceri a explodat sâmbătă dimineața, în mers, în parcarea unui supermarket.

Ioan Crișan ar fi vândut pontul cu transportul de țigări oamenilor legii. De asemenea, TIR-ul cu marfa de contrabandă s-ar fi aflat în curtea firmei sale.

În dimineața zilei de 24 mai, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Mândruloc, un autocamion în cuplu cu semiremorcă. În momentul legitimării, șoferul autotrenului a fugit de la fața locului, autotrenul fiind transportat în incinta unui operator economic”, se arată în comunicatul IPJ Arad.

A doua variantă este susținută chiar de comunicatul remis marți de IPJ Arad, după confiscarea țigărilor de contrabandă, care preciza că mașina care transporta țigările a fost mutată în curtea unei societăți comerciale.

Anchetatorii au precizat încă de sâmbătă că există un cerc de suspecți, însă nu au dat alte amănunte în plus.

Din datele pe care le dețin în acest moment, colegii au întocmit deja un cerc de persoane bănuite în această cauză”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Române, care a adăugat că sunt luate în calcul toate ipotezele.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării obținut în urma studiilor urmate la FJSC și Université Lumière Lyon 2. A lucrat în trustul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase