Primii bolnavi cu forme severe de COVID-19 sunt transferați în Germania. Patru medici nemți au sosit de vineri în România pentru a-i identifica

Publicat: 01/11/2021, 11:00
Actualizat: 01/11/2021, 17:16

O aeronavă cu mai mulți pacienț aflați în stare gravă pozitivi SARS-CoV-2 a decolat luni de la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni pentru a-i transfera în Germania.

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat, luni, transferului unor pacienți în Germania, în la o zi după ce o decizie în acest sens a fost luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

În total, 18 pacienți infectați cu virusul SARS CoV-2 vor fi transferați la spitale din Germania. Primii șase pacienți au fost transportați luni cu un avion al armatei germane, iar următorii vor ajunge în Germania marți și miercuri. În timpul zborului, pacienții sunt supravegheați de echipe medicale.

Transferul pacienților se face în cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă. Asta arată ce înseamnă să ai prieteni, a declarat șeful DSU, Raed Arafat.

Transportul pacienţilor se realizează cu aeronave din dotarea Ministerului Apărării Naţionale sau din dotarea Forţelor Aeriene Germane, conform deciziei CNSU, luată din cauza situației epidemiologice la nivel național, fiind caracterizată de supraaglomerarea unităţilor sanitare şi în special a unităţilor de primiri urgenţe şi secţiilor de terapie intensivă cu pacienţi care au dezvoltat forme severe sau grave şi care necesită suport respirator invaziv sau neinvaziv, precum şi luând în considerare faptul că la nivelul României nu pot fi suplimentate locurile pe secţiile de terapie intensivă pentru pacienţii cu forme grave şi severe de COVID-19 şi este imperios necesar acordarea asistenţei medicale de specialitate în secţii de terapie intensivă.

Ambasadorul Germaniei: „Buna cooperare dintre țările noastre reprezintă o adevărată rază de speranță”

Misiunea de luni se realizează ca urmare a sprijinului oferit de către statul german României în lupta cu noul Coronavirus, ce constă în acordarea asistenței medicale de specialitate pacienților aflați în stare gravă pozitivi SARS-CoV-2, în unități spitalicești din Germania, a transmis DSU.

O echipă medicală formată din patru persoane din serviciul sanitar al Bundeswehr a ajuns, vineri, în România pentru a identifica bolnavi de COVID-19 care ar putea să fie transportați pentru tratament în Germania.

„Salutăm sosirea echipei medicale a Bundeswehrului la București! Doctorii echipei sunt specializați pe medicină internă, anestezie și medicină aeriană și vor identifica în zilele următoare cu ajutorul DSU Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pacienți Covid care pot fi transportați pentru tratament în Germania, a transmis, vineri, Ambasada Germaniei la București, pe contul de Facebook.

„Europa este caracterizată prin solidaritatea sa și în lupta comună împotriva Covid-19. Germania și România rămân unite în aceste vremuri dificile. Mă bucur așadar să primesc în România echipa medicală din Germania. În aceste zile întunecate, buna cooperare dintre țările noastre reprezintă o adevărată rază de speranță. Fiecare viață contează. Prin urmare, sper ca misiunea și transportul pacienților să decurgă bine”, a transmis ambasadorul Germaniei la București, Dr. Peer Gebauer.

Pânâ în prezent, pacienții români au fost transferați prin acest mecanism european în Polonia și Ungaria. „În acest context epidemiologic nefavorabil, Ungaria sprijină țara noastră prin punerea la dispoziția pacienților români a unui număr de 50 de paturi de Terapie Intensivă în vederea asigurării tratamentului de specialitate. Misiunile de transport în Ungaria se desfășoară sub egida Uniunii Europene, prin instrumentul de finantare ESI (Emergency Support Instrument)”, a explicat DSU.

Tot prin activarea acestui mecanism, mai multe echipe medicale din Republica Moldova, Danemarca și Polonia au ajuns în România pentru a sprijini colegii în tratarea bolnavilor cu COVID-19 din țară.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu tună și fulgeră. Cine i-a umilit finul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”