Adrian Kreiner, ucis pentru 16 ceasuri și 40 de euro. Pontul a fost dat chiar un prieten al omului de afaceri

Adrian Kreiner, ucis pentru 16 ceasuri și 40 de euro. Pontul a fost dat chiar un prieten al omului de afaceri
Publicat: 16/11/2023, 19:52

Polițiștii au stabilit că jaful în urma căruia omul de afaceri sibian Adrian Kreiner a fost omorât, a fost organizat de cinci persoane, dintre care patru bărbați și o femeie. În ciuda faptului că în locuință se afla o sumă mare bani, tâlharii au reușit să fugă doar cu 16 ceasuri și 40 de euro.

Polițiștii și procurorii sibieni au organizat, joi, o conferință de presă în care au oferit detalii cu privire la jaful în urma căruia omul de afaceri Adrian Kreiner a fost omorât. Anchetatorii au stabilit că pontul a fost transmis de un apropiat al victimei către un infractor cu experiență, care, de altfel, a fost și liderului grupului. Acesta a recrutat alte patru persoane, între care și o femeie, care au primit sarcini precise.

Astfel, femeia a închiriat un apartament pentru trei zile, un bărbat, Ilie Sitariu urma să-i găzduiască după faptă, iar liderul și alți doi bărbați de încredere trebuiau să-l însoțească la comiterea jafului.

Aceștia, spun polițiștii și procurorii, nu intenționau să-l omoare pe milionar, însă erau dispuși să-l bată cu bestialitate pentru a-l determina să le spună unde sunt ascunși banii, despre existența cărora știau de la cel care le dăduse pontul.

Filmul tragicului eveniment

Potrivit IPJ Sibiu, la data de 4 noiembrrie, cei cinci suspecți au plecat de la Dumbrăvița, județul Timiș cu două mașini. Un autoturism a fost lăsat la Deva, județul Hunedoara, urmând ca acesta să reprezinte o mașină de rezervă pentru o deplasare ulterioară, cu care să nu fi intrat pe raza orașului Sibiu. Au ajuns la Sibiu cu celălalt autoturism, condus de către Ilie Sitariu, bărbatul deja reținut, care nu a participat la săvârșirea faptei, după care au ajuns în parcarea Promenada Mall Șelimbăr în jurul orei 17.30.

După ce trei dintre ei au făcut mici cumpărături, în timp ce ceilalți doi au așteptat în mașină, în jurul orelor 18.00, s-au deplasat cu toții pe strada Doamna Stanca, unde femeia închiriase un apartament pentru trei nopți. După ce a preluat apartamentul de la proprietar, împreună cu Sitariu aceasta a părăsit Sibiul, lăsându-i în apartamentul închiriat pe cei trei tâlhari.

Aceștia au rămas în apartament până în jurul orelor 00.00 ale zilei de 05 noiembrie când au plecat pe jos spre strada Moldoveanu, unde locuia victima. În jurul orei 00.30, au sărit gardul și au pătruns în imobilul nelocuit cu nr. 11, situat vis-a –vis de locuința victimei și apoi au urcat în podul imobilului, pe o scară laterală. Din acel moment și până în noaptea de 06 noiembrie suspecții au supravegheat locuința la intervale diferite de timp, având și perioade în care au părăsit imobilul pentru a merge să cumpere de mâncare.

În dimineața zilei de 06 noiembrie, în jurul orelor 02.20, cei trei suspecți au părăsit podul casei, au sărit gardul proprietății și s-au dus la gardul locuinței victimei, doi dintre ei au forțat un element metalic din gard și au intrat în curte, în timp ce al treilea a rămas în stradă, supraveghind ce se întâmplă în exteriorul locuinței, dar și în stradă. După ce au intrat în curtea victimei, cei doi suspecți au deșurubat becurile, au deschis o fereastră de la garajul locuinței, care era rabatată și au pătruns în garaj, în jurul orei 02.38 minute. De acolo, au intrat direct în casă, unde, la parter, în living, se afla victima, care probabil adormise pe canapea.

Kreiner a fost torturat cu „legătura Arbatachar”

În locuință, victima a fost legată de mâini și de picioare, în mod solidar în poziție de barcă, astfel încât orice mișcare a oricărui membru să antreneze după sine autostrângerea, după care este lăsată jos în modul „legăturii de tip Arbatachar”. Acest este un mod de legare a victimei în care șocul traumatic se instalează rapid prin întreruperea fluxului sanguin care conduce la paralizie. Legătura Arbatachar este o formă de tortură unde durerea este extremă, folosită pentru a determina victima să dezvăluie locul în care depozitează banii sau obiecte de valoare. La plecarea din locuință, după comiterea faptei, suspecții au acoperit corpul și capul victimei cu pătura de pe canapeaua unde dormise aceasta.

Suspecții au fost surprinși de fiica victimei, aflată la etajul locuinței, doi dintre cei trei bărbați au urcat unde se afla tânăra și, sub amenințarea unui pistol, i-au solicitat, în limba engleză, să spună locul în care tatăl său ascunde banii.

După ce le-a dat atacatorilor banii pe care aceasta îi avea în portofel (40 de euro și aproximativ 100 de lei), a fost amenințată cu pistolul de către unul din atacatori, întrebând-o de mai multe ori unde sunt banii. În acest timp, celălalt atacator, observând în interiorul dressing-ului mai multe ceasuri de valoare ce se aflau la vedere, le-a luat si le-a băgat într-o geantă, scotocind și prin sertarele din dormitor. Suspecții au părăsit locuința și curtea victimei, în fugă, prin grilajul dizlocat al gardului.

În data de 06 noiembrie, orele 03:01, I.P.J. Sibiu a fost sesizat prin SNUAU 112 de către iubita victimei cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracție în imobilul situat în Sibiu pe str. Moldoveanu nr. 4, jud. Sibiu unde locuiau împreună, exercitând acte de violență asupra persoanei vătămate care se afla la parterul locuinței. La fața locului primul echipaj de poliție a ajuns într-un interval de două minute, acordând primul ajutor victimei și solicitând sprijinul SAJ Sibiu.

Tot în cadrul anchetei, s-a stabilit faptul că, după comiterea faptei, suspecții s-au întors în data de 06 noiembrie, în jurul orelor 04.20, la apartamentul închiriat și au părăsit municipiul Sibiu cu un taxi în aceeași dată, în jurul orelor 07.20, cursa fiind făcută până la Deva, județul Hunedoara, unde aveau un autoturism. În continuare, suspecții s-au deplasat pe raza localității Dumbrăvița, județul Timiș, la locuința suspectului care i-a adus în Sibiu.

În seara zilei de 07 noiembrie, în momentul în care s-a aflat public despre moartea victimei, doi dintre suspecți și suspecta au părăsit cu certitudine țara, în prezent desfășurându-se activități de localizare pentru cel de-al treilea suspect, despre care există date și indicii că se află pe teritoriul României.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
“Am plâns pentru Vlad Pascu. Este o victimă!”. Elena Merișoreanu a șocat și tulburat România...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Îl recunoşti? Da, e chiar EL! Suferinţa şi-a pus amprenta pe chipul său
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
MAREA DOAMNĂ a României a murit în Noaptea de Înviere: Drum lin spre cele veșnice
Noi tendințe în modă. Blugii pătați în dreptul șlițului stârnesc scandal
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Secretul supermodelului Irina Shayk! Cum se menţine într-o formă fizică de invidiat
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Yoga pentru căței, numită și „doga”, interzisă în Italia