Primul român infectat cu variola maimuței a refuzat să ofere informații despre persoanele cu care a intrat în contact. Poliția a deschis un dosar penal

Primul român infectat cu variola maimuței a refuzat să ofere informații despre persoanele cu care a intrat în contact. Poliția a deschis un dosar penal
Variola maimuței Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 15/06/2022, 18:34

Primul român care a fost depistat cu variola maimuței a refuzat să ofere detalii despre persoanele cu care a intrat în contact. Poliția a deschis un dosar penal.

Bărbatul în vârstă de 26 de ani care a fost confirmat în urmă cu două zile cu variola maimuței a refuzat să ofere medicilor informații cu privire la persoanele cu care a intrat în contact. În acest caz autoritățile au deschis un dosar penal in rem pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

Pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare. El se află într-o stare de sănătate bună.

Tânărul s-a infectat de la o persoană apropiată care a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa, unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței.

Marţi, un alt bărbat, de 32 de ani, a fost diagnosticat cu această boală.

Ministerul Sănătăţii informează miercuri dimineaţa că al treilea caz de variola maimuţei a fost diagnosticat în România.

„Este vorba de un bărbat de 31 de ani care s-a prezentat marţi la un spital din Bucureşti. Simptomele au apărut pe data de 10 iunie. Starea generală a pacientului este bună. Acesta a rămas internat”, a precizat Ministerul Sănătăţii, potrivit Antena 3.

Conform sursei citate, bărbatul nu are istoric de călătorie.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, după confirmarea celui de-al treilea caz de variola maimuței în România, că nu este cazul ca populația să intre în panică și a explicat că nu va fi cazul utilizării izoletelor, ca în cazul COVID-19.

Potrivit oficialului, această boală, deși este una infecțioasă, este mai greu transmisibilă comparativ cu COVID-19

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase