Primul terorist român l-a chemat la tribunal pe președintele Klaus Iohannis. Sângerosul Dragoș Ciupercescu i-a chemat „la dreptate” și pe Orban, Rafila, Tătaru, Arafat și Vlad Voiculescu

Primul terorist român l-a chemat la tribunal pe președintele Klaus Iohannis. Sângerosul Dragoș Ciupercescu i-a chemat „la dreptate” și pe Orban, Rafila, Tătaru, Arafat și Vlad Voiculescu
Klaus Iohannis, dat în judecată de Dragoș Ciupercescu. Sursă foto: Colaj GÂNDUL
Publicat: 18/05/2021, 18:53
Actualizat: 18/05/2021, 19:39

Primul român condamnat pentru terorism, după ce a detonat o grenadă defensivă în curtea liceului Jean Monnet din Capitală și a rănit cinci copii, l-a chemat la tribunal pe președintele României, Klaus Iohannis. Pe lângă șeful statului, Dragoș Ciupercescu i-a mai dat în judecată și pe Ludovic Orban, Alexandru Rafila, Nelu Tătaru, Vlad Voiculescu și Raed Arafat. Fost cadru militar, Ciupercescu a fost eliberat condiționat la sfârșitul anului 2017, după ce, în februarie 2007, primise o condamnare de 18 ani de detenție, pentru terorism.

Fost militar profesionist, Dragoș Ciupercescu a fost, cadru al MApN din data de 6 ianuarie 1997  până la  1 martie 1999, cand i s-a desfăcut contractul de muncă. În noaptea de 10 spre 11 august 2002, Ciupercescu a reușit să fure șapte grenade defensive din depozitul de muniții al UM 01348 București, zece focoase destinate acestui tip de muniție și 144 de cartușe.

După două luni, acesta a detonat una dintre grenade pe trotuarul din fața Liceului Jean Monnet, iar în urma exploziei au fost răniți cinci copii. Poliția a declanșat o anchetă fără precedent, dar făptașul părea aproape imposibil de identificat. Pe acest fond de nesiguranță, la data de 14 martie 2003, bărbatul a pus o nouă grenadă, pe o alee din Parcul Cișmigiu și a dat un telefon anonim prin care a cerut bani pentru a nu provoca o baie de sânge.

Zece zile mai târziu a fost prins de polițiștii Serviciului Omoruri. În timpul anchetei, Ciupercescu a povestit că ținta principală a atacului a fost unul dintre copiii lui Adrian Năstase, care, la momentul respectiv, ocupa funcția de premier. Fostul militar era supărat pentru faptul că, atunci când a fost concediat, a solicitat o audiență la primul ministru, însă cererea i-a fost respinsă.

A amenințat că îi omoară pe ofițerii care l-au prins

După ce și-a recunoscut fapta, fostul militar i-a condus pe polițiști în Cimitirul Ghencea și le-a arătat unde îngropase restul muniției, însă, cu toate că a fost cooperant, Dragoș Ciupercescu a jurat răzbunare.  În acest sens, teroristul a anunțat că, după ce va fi eliberat din închisoare, va încerca să-i omoare pe ofițerii de poliție care l-au prins.

Eliberat condiționat la sfârșitul lui 2016, teroristul s-a transformat într-un activist în toată regula și s-a apucat să susțină, în spațiul public, cauzele unor persoane care au necazui cu Justiția.

În plus, același Ciupercescu s-a arătat nedreptățit și de măsurile luate pentru combaterea pandemiei de COVID-19, drept pentru care, anul acesta, în luna aprilie, acesta a deschis un proces la Tribunalul București, în care i-a chemat în judecată pe toți factorii politici pe care i-a considerat responsabili pentru restrucțiile impuse în vederea limitării efectelor pandemiei.

Drept pentru care acesta i-a solicitat daune președintelui Klaus Iohannis, dar și fostului premier Ludovic Orban, fostului reprezentat al României la Organizația Mondială a Sănătății, deputatul Alexandru Rafila, foștilor miniștri ai Sănătății Nelu Tătaru și Vlad Voiculescu, dar șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) Raed Arafat.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul București, Secția a V-a Civilă, însă primul termen de judecată nu a fost, încă, stabilit.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie...
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația