Probleme pentru Bill Clinton. Fostul președinte, internat la terapie intensivă, cu o infecție răspândită în sânge

Probleme pentru Bill Clinton. Fostul președinte, internat la terapie intensivă, cu o infecție răspândită în sânge
Probleme pentru Bill Clinton. Fostul președinte, internat la terapie intensivă, cu o infecție răspândită în sânge / Foto: Captură YouTube.com
Publicat: 15/10/2021, 07:20
Actualizat: 15/10/2021, 10:06

Fostul președinte american Bill Clinton, în vârstă de 75 de ani, a fost internat de urgență la Irvine Medical Center, din cadrul Universității din California, cu o infecție urinară care s-a răspândit în sânge, au declarat medicii săi, joi, pentru CNN.

„A ajuns la terapie intensivă, unde este monitorizat atent și i se administrează antibiotice și fluide, pe cale intravenoasă. Acesta va rămâne internat pentru monitorizare”, au anunțat medicii lui Clinton.

Clinton a ajuns la ICU (terapie intensivă) din motive de „intimitate și securitate”, nu pentru că ar fi avut nevoie de îngrijire de urgență, au subliniat dr. Alpesh Amin, președintele UC Irvinie Medical Center și dr. Lisa Bardack, medicul personal al fostului șef de stat american.

Clinton este în stare bună, vorbește cu familia și angajații și se poate deplasa, au declarat medicii și staff-ul fostului lider american.

Fostul președinte american, tratat cu succes

„După două zile de tratament, numărul celulelor albe se află în scădere și Bill Clinton răspunde bine la antibiotice”, au anunțat doctorii. „Sperăm să ajungă rapid acasă”.

Clinton, care se afla în California la un eveniment privat organizat pentru fundația sa, s-a simțit obosit, marți și a fost dus la spital pentru investigații medicale, au anunțat reprezentanții săi.

Medicii fostului președinte au declarat că infecțiile urinare sunt foarte comune la bătrâni și se tratează ușor, chiar dacă pot ajunge rapid în sânge.

Clinton va primi antibiotice pe cale intravenoasă, până vineri, când i se vor administra antibiotice pe cale orală. Semnele sale vitale sunt stabile, au anunțat medicii.

Bill Clinton are o „stare bună”

Clinton, în vârstă de 75 de ani, a suferit o operație complicată la inimă în 2004 și i s-au montat două stenturi, pentru deschiderea unei artere, în 2010. Medicii au precizat însă că starea președintelui nu a fost legată de inimă sau o infectare cu Covid-19.

Angela Urena, purtătorul de cuvânt al lui Clinton, a anunțat, joi, că fostul președinte „are o stare bună”.

„Marți seară, președintele Clinton a fost dus la UCI Medical Center, unde a primit tratament non-Covid.

Se află pe drumul cel bun, este optimist și foarte recunoscător medicilor, asistentelor, celor care l-au îngrijit excelent”, a anunțat Urena.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult