Procurorul Sorin Iaşinovschi, care anchetează dosarul alegerilor din Sectorul 1 al Capitalei: „Există fraudă la nivelul secţiilor!”

Procurorul Sorin Iaşinovschi, care anchetează dosarul alegerilor din Sectorul 1 al Capitalei: „Există fraudă la nivelul secţiilor!”
Foto: Captură video: stiripesurse
Publicat: 02/06/2021, 22:43

Sorin Iaşinovschi, procurorul de caz în dosarul alegerilor de la Sectorul 1, a declarat că există fraudă la alegeri, într-un interviu acordat jurnalistei Denise Rifai. Acesta nu a putut spune dacă au dispărut saci cu voturi.

„S-au încălcat niște dispoziții pentru că intrarea în acea sală trebuia să fie făcută în anumite condiții. (…) Ceea ce s-a votat nu a fost și consemnat. (…) La nivelul secțiilor, există fraude”, a declarat Sorin Iașinovschi

Procurorul Sorin Iaşinovschi a declarat că suspiciunile cu privire la frauda alegerilor din Sectorul 1 al Capitalei au fost întărite de imagini.

„Suspiciunile au fost întărite de acele imagini, unde au apărut acele persoane care umblau cu rucsacul în spate, la miez de noapte, fără să aibă voie să aibă acces în clădirea respectivă și la final după ce au apărut aceste imagini în public, nimeni nu a venit să ofere o explicație logică. Aceste suspiciuni au întărit plângerea părții vătămate și ne-au convins că trebuie să facem o anchetă serioasă și să vedem dacă s-a întâmplat ceva, dacă s-a luat ceva de acolo, dacă s-a adus ceva de acolo, ca la final alegătorii să știe că ce s-a consemnat este ceea ce au votat, sau au existat și fraude. Noi nu am pornit în această anchetă cu scopul de a demonstra o fraudă, noi am pornit cu scopul de a afla adevărul”.

Referitor la  informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora au dispărut foarte mulți saci cu buletine de vot, procurorul a spus:

„Nu, nu, cu dispariția…știți, în timpul unei anchete scapă câte o idee și după aia se amplifică în spațul public. Eu, cel puțin, nu aș putea avansa ideea că au dispărut saci cu voturi. Noi când vom finaliza numărătoarea atunci vom ști exact”.

Care sunt precizările făcute de procurorul general al României

Gabriela Scutea, procurorul general al României, a făcut declarații imediat și a precizat că procurorii au obligaţia să respecte legea privind accesul la informaţiile publice şi ghidul CSM privind comunicarea publică.

Kanal D a luat decizia să nu mai difuzeze pe post interviul cu procurorul care vorbește despre frauda de la alegeri, potrivit stiripesurse.

Ancheta alegerilor din Sectorul 1 este încă în desfăşurare.

Citește și: Renumărarea voturilor din Sectorul 1. Procurorii amână până în august decizia privind diferența între Dan Tudorache și Clotilde Armand

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase