Laura Kovesi, procurorul-şef european, respinge șapte din 10 candidați bulgari pentru posturile de procurori europeni delegaţi

Redactor:
Florentina Dinu
Laura Kovesi, procurorul-şef european, respinge șapte din 10 candidați bulgari pentru posturile de procurori europeni delegaţi

Procuratura Europeană (EPPO),condusă de Laura Kovesi, urmează să respingă șapte din 10 candidați ai Bulgariei la procurorul delegat european, a declarat pentru EURACTIV o sursă din EPPO. EPPO, condus de Laura Kovesi, a notificat ministerul bulgar al Justiției că are observații despre șapte dintre candidații pe care autoritățile bulgare le-au propus la 18 februarie.

„Nu este un semn bun. Când cerem informații suplimentare, nu pentru că cineva nu și-a completat CV-urile suficient de bine sau nu înțelegem scrisoarea de intenție. Acesta este un semn clar că nu suntem mulțumiți de candidaturile propuse„, a declarat sursa pentru EURACTIV Bulgaria.

Cei șapte candidați respinși sunt anchetatori, procurori regionali și un judecător.

 EPPO, condus de Laura Kovesi, are restricții împotriva numirii anchetatorilor

Sursa a explicat că EPPO are restricții împotriva numirii anchetatorilor, care, spre deosebire de procurori, nu pledează în fața judecătorilor și împotriva procurorilor fără experiență în dosare cu profil înalt.

„Nu credem că anchetatorii bulgari sunt potriviți pentru EPPO. Respectăm munca lor, recunoaștem că conform legislației bulgare fac parte din sistemul judiciar, dar nu credem că astfel de persoane au calificările necesare pentru EPPO ”, a spus sursa.

„Este vorba de oameni care au fost judecători în cauze civile și comerciale, fără experiență în dreptul penal. Nu au efectuat niciodată o anchetă penală. Și nu au investigat niciodată infracțiuni cu fonduri UE și nu au experiență de urmărire penală ”, a subliniat sursa EPPO.

De asemenea, el a declarat pentru EURACTIV că autoritățile bulgare au solicitat o întâlnire.

„Vom organiza această întâlnire cât mai curând posibil. Dar așteptarea mea este că autoritățile bulgare vor încerca să ne convingă că respectivii candidați sunt potriviți. Cu toate acestea, nu dorim să intrăm într-o discuție cu privire la modul de interpretare a regulamentului. Scrisoarea procurorului european precizează clar că Bulgaria trebuie să desemneze persoane cu experiență relevantă care îndeplinesc toate cerințele pentru independență și integritate morală ”, a explicat sursa.

 EPPO așteaptă șapte noi candidați din Bulgaria

Acest lucru înseamnă că EPPO așteaptă șapte noi candidați din Bulgaria.

Conform regulilor votate pentru Bulgaria de către colegiul procurorilor, atunci când un candidat este respins de Luxemburg, este trimisă candidatura pentru următorul număr de voturi. Dintre cei 31 de candidați, în afară de cei 10 selectați, însă, doar Dimitar Hadzhiiski a primit un vot pozitiv și există sprijin parțial pentru cinci procurori și trei anchetatori.

Selecția candidaților pentru funcția de procuror delegat european a avut  loc în perioada 10-13 februarie, a anunțat Consiliul judiciar suprem al Bulgariei. Colegiul Procurorilor a audiat 35 de magistrați.

Bulgaria avea dreptul la doi procurori europeni delegați, dar, din cauza volumului mare de muncă preconizat, această țară va trimite 10 procurori delegați la Parchetul European,

Conform regulamentului de înființare a Parchetului UE, solicitanții trebuie să fie magistrați în funcție, independența lor să fie fără îndoială și trebuie să aibă o bună cunoaștere a limbii engleze.

Gimnasta a şocat ţara. Şi-a omorât nou-născutul după ce l-a aruncat la gunoi. Explicaţia e...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
FOTO. Adelina Pestrițu, apariție interzisă pe plajele din Egipt, în costum de baie!
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Maria Sharapova, răspuns sarcastic pentru un bărbat care i-a cerut cadou o mașină Porsche!
Câți bani costă geaca purtată de Klaus Iohannis de Ziua Pământului. E aproape cât pensia...
Incident periculos în Israel: O rachetă siriană a explodat în aproprierea unui reactor nuclear
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Un deputat AUR susține că a trăit din alocația copiilor și câștiguri la loto. A...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
ULTIMA ORĂ! Nu toţi credincioșii vor putea asista la slujba de Înviere! Purtătorul de cuvânt...
Superstiții de Sfântul Gheorghe. Ce este interzis să faci azi, nu ai voie sub nicio...
Ce spune celebrul Morgan Freeman despre vaccinurile anti-COVID: „Dacă ai încredere în mine, vei...”
Informația care cutremură România: A fost găsită moartă în baie. Un final tragic...
David Beckham, plin de pătrățele la 45 de ani. Ce mănâncă și cum se antrenează
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este femeia care conduce o companie de 1 miliard de euro, cu mii de...
Inchide