Profesorii care dau meditații, vizați de ANAF. Statul vrea ca dascălii să-și declare veniturile și să aibă casă de marcat

Profesorii care dau meditații, vizați de ANAF. Statul vrea ca dascălii să-și declare veniturile și să aibă casă de marcat
Foto: Pixabay (ilustrativ)
Publicat: 03/05/2022, 09:46

Statul dorește să fiscalizeze domeniul meditațiilor. Profesorii care oferă meditații trebuie să anunțe fiscul și să depună o declarație de venit până la data de 25 mai.

Un elev român din trei face meditații la cel puțin o materie, relevă un studiu realizat de IRES și Societatea Academică din România.

Cei mai mulți elevi fac meditații la matematică, peste 80%, o treime la limba română și 29% la o limbă străină.

Bugetul pentru meditații este între 50 și 100 de lei

În ceea ce privește bugetul alocat pentru meditații, acesta poate varia între 50 și 100 de lei de ședință, relevă studiul IRES.

Părinții dau 300 de lei pe lună, dar și mai mult, dacă este nevoie. Elevii din România au și alternativa programului „Școală după școală”.

Fiscul a publicat un ghid al profesorului care obține venituri din meditații

ANAF a publicat recent un ghid al profesorului care încasează bani din meditații. Acesta are obligația de a se înregistra la Registrul Comerțului, de a avea o casă de marcat și de a plăti impozit pentru veniturile realizate.

Declarația de venit pentru calcularea impozitului datorat statului trebuie depusă până la data de 25 a fiecărei luni.

Documentul nu precizează, însă și ce se întâmplă dacă profesorii nu depun declarația la Fisc.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase