Prognoza METEO actualizată. Când vine primăvara în România

Prognoza METEO actualizată. Când vine primăvara în România
Foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 19/03/2023, 10:20

În ultimele zile, vremea a fost mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, cu precipitații și temperaturi scăzute. Însă, meteorologii vin cu vești bune și prezintă prognoza meteo actualizată pentru România. 

Așadar, vremea se va încălzi și ne vom putea bucura de o primăvară în toată regula.

Săptămâna 20.03.2023 – 27.03.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi reduse în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Săptămâna 27 martie – 3 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 3 – 10 aprilie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei. Va ploua mult în extremitatea de sud și de sud-est a țării, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 10 – 17 aprilie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de sud-est a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase