Prognoza METEO pentru următoarele două săptămâni. Unde va ninge, în minivacanța de 1 Decembrie

Prognoza METEO pentru următoarele două săptămâni. Unde va ninge, în minivacanța de 1 Decembrie
FOTO - Caracter ilustrativ
Publicat: 27/11/2023, 18:11

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru perioada 27 noiembrie – 10 decembrie.

Astfel, vremea din următoarele două săptămâni va fi caracterizată de o evoluție constantă a temperaturilor, care vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice primei decade a lunii decembrie.

Valorile maxime vor fi pozitive, de până la 10 grade, la începutul lunii decembrie, apoi devin obișnuite pentru ultima lună calendaristică. În schimb, nopțile vor fi geroase, cu temperaturi negative.

Vremea în Banat

Pe parcursul primei săptămâni, regimul termic va fi caracterizat de alternanțe importante între zile cu valori apropiate și sub cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 5…7 grade și minime de -1…1 grad, mediat regional, mai scăzute în special în jurul datei de 29 noiembrie (maxime de 2…3 grade și minime de -5…-4 grade) și perioade cu vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cel mai probabil în 1-2 decembrie, când se vor atinge ziua 10…12 grade și noaptea nu vor coborî sub 3…4 grade.

Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimată o evoluție mai constantă a temperaturilor care se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice primei decade a lunii decembrie, respectiv minime nocturne negative. Regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în prima săptămână, când vor fi perioade în care precipitațiile vor fi frecvente și însemnate cantitativ, cu probabilitate mai mare în 28 noiembrie și 2 decembrie când vor predomina ploile. În restul zilelor din interval, se vor semnala precipitații mixte, cu caracter temporar.

Prognoza METEO pentru următoarele două săptămâni. Unde va ninge, în minivacanța de 1 Decembrie

În prima săptămână vor fi alternanțe importante între zile cu valori apropiate și sub cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 4…6 grade și minime de -2…1 grad, mediat regional, mai scăzute în special în jurul datei de 29 noiembrie (maxime de 1…3 grade și minime de -6…-4 grade) și perioade cu vreme mai caldă decât în mod obșnuit, cel mai probabil în 1-2 decembrie, când se vor atinge ziua 9…11 grade și noaptea nu vor coborî sub 3…4 grade.

Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimată o evoluție mai constantă a temperaturilor care vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice primei decade a lunii decembrie (minime nocturne negative în toată regiunea). Regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în prima săptămână, când vor fi perioade în care precipitațiile se vor semnala pe arii extinse și vor fi local însemnate cantitativ, cu probabilitate mai mare în 28 noiembrie și 2 decembrie când vor predomina ploile. În restul zilelor din interval, vor fi precipitații mixte, cu caracter temporar.

Vremea în Transilvania

În prima parte a intervalului, regimul termic va fi caracterizat de alternanțe importante între zile cu valori apropiate și sub cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 0…6 grade și minime de -4…0 grade, mediat regional, mai scăzute în special în jurul datei de 29 noiembrie (maxime de 0…2 grade și minime de -9…-5 grade) și perioade cu vreme mai caldă decât în mod obșnuit, cel mai probabil în 1-2 decembrie, când ziua se vor atinge 8…12 grade și noaptea nu vor coborî sub 1…4 grade.

Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimată o evoluție mai constantă a temperaturilor care se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice primei decade a lunii decembrie, respectiv maxime ușor pozitive și minime nocturne negative, în medie -5…-3 grade. Regimul pluviometric va înregistra un excedent, cu precădere în prima săptămână, când vor fi perioade în care precipitațiile vor fi frecvente și local moderate cantitativ, cu probabilitate mare în 28 noiembrie și 1-2 decembrie când se vor semnala și ploi. În restul zilelor din interval, vor fi mai ales ninsori și lapoviță cu caracter local și temporar.

Vremea în Maramureș

Pe parcursul primei săptămâni, regimul termic va fi caracterizat de alternanțe importante între zile cu valori apropiate și sub cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 3…4 grade și minime de -3…0 grade, mediat regional, mai scăzute în special în jurul datei de 29 noiembrie (maxime de aproximativ 0 grade și minime de -7…-4 grade) și perioade cu vreme mai caldă decât în mod obșnuit, cel mai probabil în 1-2 decembrie, când ziua se vor atinge 6…8 grade și noaptea nu vor coborî sub 1…3 grade.

Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimată o evoluție mai constantă a temperaturilor care se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice primei decade a lunii decembrie, respectiv maxime ușor pozitive și minime nocturne negative, în medie -3…-2 grade. Regimul pluviometric va fi excedentar, în special în prima săptămână, când vor fi perioade în care precipitațiile vor fi frecvente și local mai însemnate cantitativ, cu probabilitate mare în 28 noiembrie și 1-2 decembrie când vor predomina ploile. În restul zilelor din interval, se vor semnala precipitații cu caracter temporar, sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vremea în Moldova

Intervalul va debuta cu vreme rece, în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 1…3 grade, iar minimele vor coborî spre -7…-5 grade, iar în celelalte zile valori apropiate de norme. În perioada 1-2 decembrie valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei (cu 8…12 grade ziua și 2…5 grade noaptea, mediat regional).

În cea de-a doua săptâmână este estimat un regim termic cu oscilații mai mici de la o zi la alta și apropiat de cel normal la începutul lunii decembrie (respectiv minime negative, ce coboară la -5…-3 grade, în medie). Regimul pluviometric va fi apropiat de cel mediu climatologic al perioadei, cu precipitații temporare, local moderate cantitativ, sub formă de lapoviță și ninsoare, dar cu intervale în care se vor semnala și ploi (cel mai probabil în 28 noiembrie și în jurul datei de 2 decembrie).

Vremea în Dobrogea

Din data de 28 noiembrie, temperaturile vor crește semnificativ și se vor situa în general peste cele climatologic specifice perioadei, cu maxime de 7…10 grade și minime de 2…5 grade, ușor mai mici -în jurul a 0 grade- în diminețile de 28 și 30 noiembrie, iar abateri pozitive foarte mari față de norme sunt estimate pentru zilele de 1 și 2 decembrie.

În a doua săptâmână, tendința este de răcire treptată, cu valori ce se vor apropia de mediile multianuale. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în 28 noiembrie și în 3 decembrie, iar după data de 4 decembrie temporar vor fi precipitații mixte.

Vremea în Muntenia

Din data de 28 noiembrie și până în 3 decembrie, temperaturile vor fi în creștere în cea mai mare parte regiunii, astfel că se vor situa -în majoritatea zilelor- peste cele climatologic specifice acestei perioade din an, cu maxime de 6…11 grade și minime de -1…4 grade, mediat regional, iar abateri pozitive semnificative față de norme sunt estimate pentru zilele de 1 și 2 decembrie. În a doua săptâmână, tendința este de răcire treptată, cu valori ce se vor apropia de mediile multianuale. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel climatologic caracteristic perioadei; va ploua pe arii relativ extinse în 28 noiembrie și local în 2/3 decembrie, însă ulterior va crește probabilitatea să se semnaleze precipitații mixte (ploaie, lapoviță sau ninsoare).

Vremea în Oltenia

Vremea va fi rece în 28 noiembrie (maxime de 2…4 grade, în medie), iar în celelalte zile ale primei săptămăni valorile termice diurne vor fi apropiate de norme și chiar peste acestea în 1 și 2 decembrie, iar alternanțe termice vor fi și în regimul termic nocturn, cele mai mici minime urmând a se înregistra în noaptea de 29/30 noiembrie (-7…-4 grade, mediat regional) și cele mai ridicate în 1 spre 2 decembrie.

În a doua săptâmână, tendința este de răcire treptată, cu valori ce se vor apropia de mediile multianuale. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în special în prima săptămână. Precipitații mai frecvente și posibil mai însemnate cantitativ (predominat ploi la câmpie și mixte în zona deluroasă) vor fi la începutul intervalului și va ploua pe alocuri și în jurul datei de 2 decembrie. În parte a doua a intervalului de referință se vor semnala temporar precipitații mixte.

Vremea la munte

Prima săptămână a intervalului va fi caracterizată de oscilații seminificative în regimul termic. Vor fi perioade în care vremea va fi rece, geroasă noaptea, în special în 29/30 noiembrie (maxime în medie de -6…1 grad și minime de -14…-10 grade), dar și zile în care, mai ales la altitudini de sub 1500 m, temperaturile se vor situa peste cele normale (cu precădere în 1 și 2 decembrie).

Ulterior, din 4 decembrie, este estimată răcirea vremii, cu un regim termic ce se va situa în general în jurul celui climatologic specific la începutul iernii calendaristice. Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ mare pe tot parcursul intervalului. În majoritatea zilelor vor predomina ninsorile, însă în perioadele cu temperaturi mai ridicate (28 noiembrie, 1 și 2 decembrie) se vor semnala și ploi, îndeosebi la înălțimi de sub 1500 de metri.

FOTO – Facebook/CNAIR

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Continuă calvarul pentru fosta asistentă a lui Capatos! Au intrat peste ea în casă 😲
FOTO. Cum arată tânăra acuzată că s-a culcat cu jumătate din vestiarul echipei de fotbal...
O tânără și-a anunțat moartea pe LinkedIn
Are 57 de ani, dar arată fabulos! GALERIE FOTO WOW
Oraşul din România cu şomaj zero. Se caută "urgent" cel puţin 1.000 de muncitori
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
Noua Dacia Duster 2024 „INVADEAZĂ” România! Mai multe exemplare, văzute în trafic cu numere de...
Filmul tragediei din Centrul Vechi! De ce a fost bătută fără mila tânăra de 25...
De ce ar fi murit, de fapt, Mile Povan! Regretatul artist a ajuns la Urgențe...
Cum a transformat un guvernator un oraş "interzis" într-un paradis turistic în doar 26 de...
Vremea o ia razna! Europa, lovită de un ciclon care se apropie și de România...
Astronomii din România au surprins UN OBIECT straniu printre stele
Elena Udrea e în lacrimi! Decizia venită chiar acum
Un nou lanț de magazine vine în România. Ce retailer intră pe piață
Care este cauza morții lui Mile Povan, de fapt. Ce spune rezultatul autopsiei
BANCUL ZILEI. Bulă: Bubulino, hai să facem dragoste că mai am de trăit doar 24...
Cuvintele relaxante auzite în timpul somnului ne calmează inima