Proiectile explozive și grenade din al Doilea Război Mondial, descoperite la Aeroportul Oradea și în Borș

Proiectile explozive și grenade din al Doilea Război Mondial, descoperite la Aeroportul Oradea și în Borș
sursa foto: Facebook/ISU Botosani
Publicat: 12/05/2022, 22:31

Două proiectile explozive de calibru 120 de milimetri, datând din Al Doilea Război Mondial, au fost găsite joi, 12 mai, de muncitori, în timpul unor lucrări în zona terminalului cargo al Aeroportului din Oradea.

Și la Borș, un bărbat a găsit o grenadă defensivă din aceeaşi perioadă.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bihor, echipa pirotehnică a fost solicitată să intervină în incinta Aeroportului Oradea şi în Borş, pentru asanarea a trei muniţii rămase neexplodate din timpul celui cel de-Al Doilea Război Mondial, relatează ebihoreanul.ro.

În zona terminalului cargo din incinta Aeroportului Oradea, specialiştii pirotehnişti au identificat două proiectile explozive de calibru 120 milimetri, acestea fiind descoperite de muncitorii care făceau lucrări de decopertare a terenului.

De asemenea, în localitatea Borş, un bărbat care făcea săpături pentru lucrări de canalizare a descoperit o grenadă defensivă din cea de-a doua conflagraţie mondială.

După ridicarea muniţiilor şi asanarea zonelor în care acestea au fost găsite, pompierii militari au transportat grenada şi cele două proiectile, în condiţii de siguranţă, la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii prin explozie controlată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase