Propunerea de numire a lui Petre Daea în funcţia de ministru al Agriculturii a ajuns pe masa președintelui Klaus Iohannis

Propunerea de numire a lui Petre Daea în funcţia de ministru al Agriculturii a ajuns pe masa președintelui Klaus Iohannis
Publicat: 07/07/2022, 19:48
Actualizat: 07/07/2022, 19:50

Premierul Nicolae Ciucă a trimis, joi, propunerea de numire a lui Petre Daea în funcţia de ministru al Agriculturii către Palatul Cotroceni, informează Guvernul României.

„Prim-ministrul României Nicolae-Ionel Ciucă a transmis Administraţiei Prezidenţiale propunerea de numire a domnului Petre Daea în funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale”, se arată în comunicatul Guvernului.

Petre Daea a fost votat, miercuri, în unanimitate, în şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD, pentru funcţia de ministru al Agriculturii.

Petre Daea, în fața celui de-al cincilea mandat la Ministerul Agriculturii

Dacă propunerea PSD pentru această funcție va fi acceptată de președintele Klaus Iohannis, Petre Daea va fi la al cincelea mandat de ministru al Agriculturii, după cele din guvernele Năstase, Grindeanu, Tudose şi Dăncilă.

Până la numirea de acum, Daea era membru al Fondului de Garantare, în Consiliul de Administraţie al instituţiei, potrivit Adevărul.

Daea l-ar înlocui la Agricultură pe Adrian Chesnoiu, care a demisionat în urma acuzaţiile DNA referitoare la abuz în serviciu în cazul trucării unui concurs pentru funcţii publice.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase