Prostituatele din Drobeta Turnu Severin, datornice la stat! Au de plătit amenzi de 7 milioane de lei / Ce spun autoritățile

Prostituatele din Drobeta Turnu Severin, datornice la stat! Au de plătit amenzi de 7 milioane de lei / Ce spun autoritățile
Prostituatele din Drobeta Turnu Severin, datornice la stat! Au de plătit amenzi de 7 milioane de lei / Ce spun autoritățile / Foto: Pixabay.com
Publicat: 12/04/2021, 09:13

Prostituatele din Drobeta Turnu Severin sunt amendate zi de zi, dar nu plătesc amenzile și se feresc de munca în folosul comunității. Fetele au adunat datorii de aproape 7 milioane de lei la bugetul local.

Autoritățile din Severin spun că miile de amenzi sunt date și din exces de zel.

„Este un exces de zel”

„Am găsit și opt amenzi într-o zi. Și poliția locală, și poliția de frontieră, și Jandarmeria, poliția națională, câte două amenzi la aceeași persoană, într-o singură zi. E clar un exces de zel, pentru că aceste instituții au și niște norme de amenzi, un plan de amenzi, şi cel mai uşor e să le dea acestor femei”, spune Marius Screciu, primarul din Drobeta Turnu Severin, potrivit observatornews.ro.

Prostituatele nu plătesc amenzile și primăria merge în instanță, unde cere înlocuirea lor cu muncă în folosul comunității.

„Au fost persoane care au dorit transformarea în muncă în folosul comunității a acelor sancțiuni. Ulterior nu s-au mai prezentat pentru prestare și și-au părăsit și domiciliul. S-au cheltuit bani publici pentru întocmirea acelor dosare, fără finalitate”, a spus Marina Mateescu, director executiv taxe și impozite.

Dacă fetele nu prestează munca în folosul comunității, instanțele de judecată recurg tot la amendă, dar acestea nu plătesc.

Singura speranță? „Pe considerentul că, odată și odată contravenientul respectiv tot are nevoie de un Act juridic de la primărie. Și orice act juridic trebuie sa fie însoțit de certificatul de la taxe și impozite”, a declarat consilierul juridic Gabriel Niculescu.

Un milion de lei, recordul de amendă

Dar femeile nu au nevoie de acte și din cele 28 care au fost amendate în ultimii ani pentru prostituție, doar una s-a măritat și a fost nevoită să își achite datoriile de 10.000 de lei. Alte 27 de prostituate datorează în prezent 6,8 milioane lei la bugetul local. Cea mai mare datorie ajunge la 1 milion de lei!

„Iar ne încărcăm cu sume uriaşe, sume care l-a începutul fiecărui an se consideră venit la bugetul naţional, la finalul fiecărui an, din contră, primarul este criticat că n-a îndeplinit planul de amenzi”, a explicat Niculescu.

Până acum 19 ani, legea prevedea ca, dacă un datornic nu achită amenzile, poate fi condamnat la închisoare. Legea s-a abrogat însă, iar amenzile contravenționale trebuie fie încasate, fie transformate în muncă în folosul comunității, precizează sursa citată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce s-a întâmplat la 1 noaptea în azilul de la Snagov, unde a murit Mioara...
FOTO. Cât de frumoasă e fiica lui Ion Țiriac! Moștenitoarea imperiului l-a impresionat cu apariția...
VIDEO EXCLUSIV Reacție șocantă a fostului prefect de Gorj: A bruscat o jurnalistă Digi24 și...
Are 57 de ani, dar arată fabulos! GALERIE FOTO WOW
Cel mai scump drum judeţean din România este aproape gata. Traseul are 78 de km...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
2024: O nouă regulă de circulație în sensul giratoriu. Singura bandă care are întotdeauna prioritate
Cine a fost primul soț al Mioarei Roman?! Mariajul celor doi a început când ea...
Ultimele imagini cu Mioara Roman în viață: De ce boală suferea aceasta
Ministrul francez de Finanţe afirmă că Europa a învins inflaţia, însă "ne aşteaptă o nouă...
Ce au descoperit medicii la scurt timp după moartea Mioarei Roman. Care e cauza decesului
Americanii AU RUPT gura târgului din nou! SUNT PRIMII care au ajuns pe...
Lovitură devastatoare după moartea Mioarei Roman. Oana şi Catinca vor plăti ani de zile
Cum a dat marea lovitură Jador. A fost sărac lipit
Pepe, moment special la Neatza, alături de fiul lui. Apariția la TV a lui lui...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mă cheamă şefu’ la el în birou şi-mi zice: Am observat că...
Un experiment NASA în spațiu a sfârșit în flăcări! Ce s-a întâmplat?