Protest AUR în fața sediului Ministerului Sănătății. George Simion: Folosim toate pârghiile necesare ca Vlad Voiculescu să plece. AUR o să-l dea afară- FOTO

Protest AUR în fața sediului Ministerului Sănătății. George Simion: Folosim toate pârghiile necesare ca Vlad Voiculescu să plece. AUR o să-l dea afară- FOTO
Oamenii adunați în fața sediului Ministerului Sănătății solicită demisia lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății / Sursă FOTO: alexandra Pandrea - Gândul
Publicat: 13/04/2021, 19:28
Actualizat: 13/04/2021, 19:30

Parlamentarii AUR protestează în fața Ministerului Sănătății. Vlad Voiculescu, Raed Arafat și oamenii din angrenajul acestui Parlament anti-românesc nu îi mai reprezintă pe cetățeni, spun membrii partidului AUR.

Protestatarii s-au adunat în fața sediului Ministerului unde solicită demisia lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății și a lui Raed Arafat. Cerințele acestorea vin în contextul în care în cursul zilei de luni ,12 aprilie, trei pacienți COVID-19 internați la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală au decedat în urma unei defecțiuni a TIR-ului-unitate mobilă în care se aflau.

George Simion, lider AUR: O să-l dăm avară pe Vlad Voiculescu!

La fața locului se află și George Simion, lider AUR, care anunțase manifestația printr-un live pe Facebook realizat în Parlament.

„Avem accident după accident, scuze după scuze. Am venit ca să nu ne mai acuze nimeni, respectând distanța, purtând mască, suntem sub o sută, pentru a arăta că folosim toate pârghiile necesare ca Vlad Voiculescu să plece. Noi vrem ca spitalele să nu mai fie împărțite în spitale COVID și non-COVID. E un genocid care se întâmplă. Vrem demisia lui Vlad Voiculescu, nu o să cedăm. Premierul Cîțu este slab, din acest motiv nu îl dă afară. Dar o să-l dea AUR afară”, a declarat George Simion, prezent fiind în mijlocul protestatarilor.

Știre inițială

Protestul va avea loc la ora 18:00, anunță parlamentarii Alianței pentru Unirea Românilor.

Sedința de marți a fost întreruptă, după un schimb de replici între preşedintele de şedinţă, Cristina Prună şi trei deputaţi de la PSD şi AUR.

Daniel Ghiţă şi Dumitru Coarnă de la PSD, precum şi lui Lucian Florin Puşcaşu de la AUR, care purtau masca sub nas, li s-a atras atentia să o poarte „corespunzător”.

„Aş vrea să vă conformaţi, dacă nu, să părăsiţi sala de plen. În caz contrar, mă vad nevoită să aplic sancţiuni, conform articolului 244. Corespunzător înseamnă să vă puneţi masca deasupra nasului, domnul Ghiţă”, a spus Prună.

Deputatul PSD Dumitru Coarnă a spus că are probleme de sănătate şi are adeverinţă de la medic care îl exceptează de la purtatul măştii.

„Eu am probleme de sănătate. Ordinul comun 874, al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului de Interne, care are reguli şi excepţie. La excepţie sunt trecute anumite categorii de persoane care, cu avizul medicului, sunt exceptate de la portul măştii. Eu am această adeverinţă medicală, am toate documentele medicale necesare. O port de multe ori din respect, dar în momentul în care mă sufoc la propriu trebuie să iau aer că altfel nu mai pot să rămân în sală. Este lege în sensul ăsta. Înainte să faceţi aprecieri, mă gândeam că era bine ca şi dumneavoastră să citiţi legea, nu să faceţi aprecieri ultimative, de parcă sunteţi deţinătorul adevărului absolut”, a spus Coarnă de la tribuna Camerei Deputaţilor.

Cristina Prună i-a cerut lui Coarnă să depună adeverinţa medicală la Biroul permanent şi i-a solicitat liderului grupului parlamentar al PSD să îl atenţioneze pe Daniel Ghiţă să îşi pună masca.

Daniel Ghiţă a anunţat că şi el are adeverinţă medicală care îi permite să nu poarte masca.

„Doamna preşedintă, nu mai daţi exemple numai de la PSD. Domnul Bulai data trecută nu a purtat mască. Eu am certificat medico-legal, adică adeverinţă medicală. Vă rog frumos să recitiţi legea, apoi să veniţi aici să ne ţineţi lecţii de morală. Dictatura USR PLUS”, a declarat Ghiţă.

Deputatul AUR Lucian Florin Puşcaşu a spus la rândul său că a citit pe prospectele măştilor pe care a încercat să le cumpere că acestea nu protejează şi că nu garantează că virusul nu va fi transmis.

După o consultare cu liderii de grup, şedinţa a fost reluată.

„Masca înseamnă respectul faţă de colegii dumneavoastră de aici, din Cameră, iar portul măştii este obligatoriu confirm legii şi, din câte ştiu eu, legea e lege, nu tocmeală”, a încheiat disputa Cristina Prună.

Diana Şoşoacă a avut un schimb aprins de replici acide cu Laura Scîntei, de la PNL, din cauza purtarii măştii de protecţie. Senatoarea  Laura Scîntei nu a vrut să îi permită accesul în sala de şedinţă Dianei Şoşoacă pentru că masca acesteia nu este conformă.

Senatoarea a fost invitată la Comisia Juridică din Parlament pentru a fi audiată înainte de a fi sancționată pentru comportamentul din Senat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer