PS3 are AVIZ de securitate la incendiu pentru Hala Laminor, dar ISU-BIF spune că nu deține și autorizație, iar petrecerea de Revelion ar fi ilegală

PS3 are AVIZ de securitate la incendiu pentru Hala Laminor, dar ISU-BIF spune că nu deține și autorizație, iar petrecerea de Revelion ar fi ilegală
FOTO- Caracter ilustrativ
Publicat: 30/12/2023, 21:35
Actualizat: 30/12/2023, 21:48

Algorithm Construcții S3 S.R.L., societatea care aparține Primăriei Sectorului 3 și a renovat Hala Laminor, a depus la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISU-BIF) documentația tehnică pentru obținerea avizului de securitate la incendiu pentru clădirea respectivă, în data de 2 iunie 2021, la începerea lucrărilor de restaurare.

Ca urmare a analizării acestei solicitări, în același an, pe 29 septembrie, ISU-BIF a emis avizul de securitate la incendiu.

Conform prevederilor Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, avizul de securitate la incendiu trebuie solicitat si obținut înainte de începerea lucrărilor de constructii și/sau schimbarea destinației unei clădiri, iar obligația solicitarii revine exclusiv investitorului/beneficiarului construcției.

Doar că deținătorul avizului are, de asemenea, obligația să solicite autorizația de securitate la incendiu după efectuarea recepției la terminarea lucrărilor sau înainte de punerea în funcțiune a construcțiilor sau amenajărilor pentru care s-a obținut avizul.

Iar ISU-BIF afirmă că acest lucru nu s-a întâmplat și a transmis un comunicat, prin intermediul căruia aduce noi precizări în acest sens, explicând și de ce petrecerea de Revelion organizată de Primăria Sectorului 3 ar fi ilegală:

„Facem precizarea că ISU-BIF nu a primit, până la acest moment, nicio cerere pentru eliberarea autorizației de securitate la incendiu. Întrucât în Hala Laminor au fost desfășurate evenimente publice, pentru siguranța participanților, inspectorii de prevenire au executat 8 controale, în urma cărora au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, dintre care 14 amenzi, în cuantum de 420.000 lei. Acestea au vizat atât autoritatea publică locală, reprezentată prin Societatea ALGORITHM CONSTRUCTII S3 S.R.L., cât și organizatorii de evenimente care au închiriat o parte din spațiul halei.

ISU-BIF a notificat, totodată, autoritatea publică locală, sens in care continuarea funcționării fără autorizație de securitate la incendiu atrage sanctionarea contraventionala, potrivit legii. Astfel de notificări au fost înaintate și de către structurile cu responsabilitati pe linie de ordine publica, pentru menținerea climatului optim de siguranță.

Pentru aplicarea sancțiunii contravenționale de oprire a funcționării nu sunt îndeplinite niciunul din criteriile prevăzute de H.G.R. nr 915/2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu în ceea ce priveşte periclitarea vieţii ocupanţilor şi forţelor de intervenţie, neasigurarea stabilităţii elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului şi fumului în interiorul edificiului şi la vecinătăţi.

Dacă în cadrul acestui obiectiv se va organiza Revelionul 2024, cu participarea publicului, facem mențiunea că această activitate se va desfășura cu nerespectarea Legii, caz în care răspunderea exclusivă cu privire la această situație revine beneficiarului investiției, așa cum prevede art. 57^1 din Legea nr. 307 din 2006. Totodata acest comunicat are rolul de a informa participantii la evenimentul respectiv asupra situatiei de fapt!

Obligația instituției noastre este să aplice sancțiunile care se impun pentru încălcare cerințelor de securitate la incendiu ce pot pune în pericol siguranța cetățenilor.

De asemenea, întrucât misiunea instituției noastre este de menținerea a climatului de securitate pentru cetățeni, la locația în discuție vor fi alocate dispozitive de ordine publică și de situații de urgență adaptate la specificul evenimentului”.

Primăria Sectorului 3 a anunțat petrecere de Revelion la Hala Laminor, unde biletul de intrare costă 200 de lei/persoană.

„Hala Laminor”, un obiectiv preluat și renivat de Primăria Sectorului 3

„Hala Laminor” este un obiectiv preluat de Primăria Sector 3 în anul 2014 în vederea restaurării, consolidării și amenajării acestei hale, localizată în bd. Basarabia nr. 256, sector 3, București.

Lucrările de intervenție necesare pentru punerea în siguranță, reabilitarea și consolidarea monumentului istoric „Hala Laminor” au fost realizate de Societatea ALGORITHM CONSTRUCTII S3 S.R.L.

FOTO – Facebook.com/laminorwonderland

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată