PSD a votat în unanimitate intrarea la guvernare alături de PNL și structura guvernului. Cine va da primul premier

PSD a votat în unanimitate intrarea la guvernare alături de PNL și structura guvernului. Cine va da primul premier
Marcel Ciolacu / Sursă Foto: Facebook
Publicat: 22/11/2021, 11:48

PSD a votat, luni dimineața, în unanimitate intrarea la guvernare alături de PNL și structura guvernului, scrie G4Media.ro, citând surse politice.

Marcel Ciolacu le-ar fi transmis pesediștilor că a acceptat ca PSD să nu dea primul funcția de premier în schimbul pachetului de măsuri sociale. În urma negocierilor cu PNL, PSD a obținut ministerele cu bugete mari, cum ar fi Finanțe, Transporturi și Agricultură.

Șeful statului conduce luni, începând cu ora 12:00, consultări cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui candidat pentru funcția de premier, care sa propună un Cabinet și un program de guvernare cu susținere majoritară în Parlament. De pe agenda oficială, față de cea anunțată vineri, a dispărut întâlnirea cu minoritățile naționale, care nu este o obligație conform Constituției.

Klaus Iohannis a convocat consultările cu partidele și formațiunile politice parlamentare pentru formarea unui nou Executiv, după ce Cabinetul Cîțu a fost demis în Parlament, prin moțiune de cenzură, în 5 octombrie.

La prima întâlnire, de la ora 12:00, participă delegația comună formată din cele cele trei formațiuni care au negociat termenii unei majorități parlamentare: Partidul Național Liberal (PNL), Partidul Social Democrat (PSD) și Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR).

Președintele USR, Dacian Cioloș, a anunțat, luni, că nu participă la consultările convocate de șeful statului pentru desemnarea unui candidat pentru funcția de premier.