Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, apel la rațiune: Este datoria rațională și urgentă a fiecăruia să ia foarte în serios boala și să asculte exclusiv de sfaturile medicilor

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, apel la rațiune: Este datoria rațională și urgentă a fiecăruia să ia foarte în serios boala și să asculte exclusiv de sfaturile medicilor
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu. Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 20/10/2021, 09:46

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, face miercuri apel la români să ia foarte în serios pandemia de COVID-19 și să asculte exclusiv de sfaturile medicilor.

Acesta spune că situația gravă din această perioadă a fost cauzată de „un larg scepticism devenit letal și hrănit de un absurd conspiraționism”, informează Agerpres.

„Am văzut cu toţii cumplitele imagini de la morgile unor spitale din Bucureşti. Este copleşitor ce se întâmplă pe fondul unui larg scepticism devenit letal şi hrănit de un absurd conspiraţionism. (…) În plină, agresivă pandemie, în contextul în care secţiile ATI ale spitalelor din întreaga ţară sunt total excedate de bolnavi care agonizează, iar morgile sunt arhipline, datoria raţională şi urgentă a fiecăruia dintre noi, fie şi în ultimul ceas, este să ia foarte în serios boala şi să asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor, cărora le datorăm deplină încredere şi recunoştinţă”, a transmis Vasile Bănescu.

Nou record negativ: 18.863 de cazuri noi, 574 de decese și 1.805 pacienți la ATI în 24 de ore

România a înregistrat marți un nou record negativ în ceea ce privește pandemia de COVID-19, potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

Astfel, au fost înregistrate 18.863 de cazuri noi de infectare, 574 de noi decese și 1.805 persoane se află în stare gravă la ATI.

Aceasta este o creștere uriașă în contextul în care, cu o zi înainte, se înregistrau 10.141 de cazuri noi, 261 de decese și 1.764 de pacienți la Terapie Intensivă.

Precedentul record fusese stabilit marți, 12 octombrie. La acea dată se înregistrau 16.743 de cazuri noi de infectare, 442 de decese și 1.667 de pacienți la ATI.

In ultimele două săptămâni au fost înregistrate 197.108 de cazuri noi (dintre care 103.733 în ultimele 7 zile). Aceasta înseamnă că, în ultimele 2 săptămâni, în medie, în fiecare oră au fost confirmați cu COVID 587 de oameni.

Tot in ultimele două săptămâni (6-19 octombrie) au fost înregistrate 4.687 decese (2.545 în ultima săptămână), ceea ce înseamnă că, în medie, în cele două săptămâni au fost 14 decese pe oră.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase