Rabla pentru Electrocasnice 2022. Bugetul pentru prima etapă a fost epuizat în mai puțin de trei ore

Rabla pentru Electrocasnice 2022. Bugetul pentru prima etapă a fost epuizat în mai puțin de trei ore
Rabla pentru Electrocasnice / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 24/06/2022, 13:00
Actualizat: 24/06/2022, 15:46

Vineri, la ora 10:00, au început înscrierile în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice. Bugetul alocat în această fază a fost epuizat în mai puțin de trei ore. Voucherele vor putea fi folosite pentru achiziționarea de mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și frigidere/congelatoare.

UPDATE: Bugetul pentru prima etapă a fost epuizat în mai puțin de trei ore

Administrația Fondului pentru Mediu anunță că solicitanții persoane fizice au generat 62.500 de vouchere, a câte 400 de lei fiecare, astfel:

  • 25.695 vouchere pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare;
  • 24.096 vouchere pentru categoria mașini de spălat rufe;
  • 12.709 vouchere pentru categoria mașini de spălat vase.

„Voucherele generate în această etapă vor fi aprobate în ședința Comitetului de Avizare de marți, 28 iunie 2022 și publicate pe site-ul www.afm.ro. Ulterior, solicitanții se vor putea prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit”, potrivit unui comunicat de presă.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Bugetul primei etape este de 25 milioane lei, iar selecția voucherelor se face în perioada 24 iunie 2022, ora 10:00 – 30 iunie 2022, ora 2359 sau până la epuizarea bugetului.

„Persoanele fizice se mai pot înscrie în program prin crearea contului de utilizator până joi, 23 iunie, ora 2359, în aplicația informatică disponibilă pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) – www.afm.ro”, anunță AFM.

Rabla pentru Electrocasnice 2022. Care sunt paşii

În prima etapă, se acordă vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează:

  • 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puțin noua clasă energetică C;
  • 400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasă energetică D;
  • 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E.

„Perioada de derulare a unei etape de selecție a voucherelor este de 7 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective. După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit”, transmite Administrația Fondului pentru Mediu.

Citește și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult