Radu Gavriș, schimbat din funcția de coordonator al combaterii COVID din Poliția Capitalei! Ministrul Lucian Bode a făcut anunțul

Radu Gavriș, schimbat din funcția de coordonator al combaterii COVID din Poliția Capitalei! Ministrul Lucian Bode a făcut anunțul
Radu Gavriș, schimbat din funcția de coordonator al combaterii COVID din Poliția Capitalei! Ministrul Lucian Bode a făcut anunțul
Publicat: 25/01/2021, 10:27
Actualizat: 25/01/2021, 15:49

Adjunctul Poliției Capitalei, Radu Gavriș, a fost schimbat din funcția de coordonator al combaterii COVID din Poliția Capitalei, după petrecerea cu polițiștii din centrul Capitalei! Anunțul a fost făcut luni, 25 ianuarie, chiar de către ministrul MAI, Lucian Bode.

„Am dispus înlocuirea ofițerului (n.r. – Radu Gavriș) care avea și funcție de conducere la Poliția Capitalei.

”Nu am cerut înlocuirea lui Gavriș din funcția de adjunct al Poliției Capitalei”, a mai spus Bode.

Am văzut că domnul polițist se luptă cu pandemia din interior și nu aș vrea să-i mai dăm această posibilitate.

Cât timp voi fi în această înalta demnitate voi face tot ce depinde de mine să arăt că majoritatea polițiștilor, eu mi-aș dori toți, sunt profesioniști, respectă haina militară. Și mi-aș dori că niciodată să nu fie pus semnul egal între anumite derapaje și instituții fundamentale în statul român: poliție, jandarmerie, pompieri”, a declarat Lucian Bode.

Măsura vine după scandalul de vineri, de la „petrecerea din Centrul Vechi”. Radu Gavriș a fost înlocuit de Bogdan Berechet, care îi va prelua atribuțiile.

GÂNDUL.RO a oferit detalii exclusive – (UPDATE. Reacția Parchetului: Cei patru procurori nu aveau legătură cu ceilalți clienți! / SURSE. Update: Ministrul de Interne a intervenit în acest scandal / Radu Gavriș spune că se afla pe terasă, la Hanul lui Manuc, împreună cu doi procurori! A fost legitimat, dar nu a primit amendă pe loc!)

Bode a spus că în cazul lui Gavriș nu a fost vorba despre „un pont”, ci au fost efectuate mai multe controale în Centrul vechi al Capitalei.

„Concret, despre activitățile de vineri, pe dată de 22 ianuarie, noi am verificat peste 4.000 de agenți economici dacă respectă măsurile de prevenire și combatere COVID. Am verificat aproape 8.000 de activități, restaurante, terase. Dintre cei 4.000 de agenți economici, 740 au fost verificați la nivelul Municipiului București. Dintre aceștia, o parte au fost în Centrul Vechi. Așadar, vreau să elimin orice suspiciune că Poliția s-a dus la pont într-o anumită locație. După ce am constatat ce se întâmplă la respectiva locație, am aplicat o amendă contravențională agentului economic, de 5.000 de lei. Am sancționat 25 de participanți la respectiva… nu era vorba de o petrecere pentru că ei nu aveau legătură toți unul cu celălalt… cu 17.500 de lei“, a menționat Lucian Bode.

„Vor fi parte dintr-un dosar penal”

Bode a cerut lămuriri cu privire la modul în care au ajuns în spațiul public informațiile și imaginile de vineri.

Acesta a dispus totodată cercetarea prealabilă a ofițerului de poliție care se afla la momentul respectiv în local, pentru a observa dacă este sau nu vinovat de nerespectarea prevederilor legale.

În restaurant se mai aflau un român și un cetățean austriac, care trebuiau să fie în izolare, la un hotel din București.

„În incinta respectivului restaurant se mai aflau două persoane, un cetățean român și un cetățean austriac, care conform reglementărilor legale în vigoare, trebuiau să se afle în izolare la un hotel din București, și ei se aflau în respectivă locație. Vor fi parte dintr-un dosar penal deschis pe numele cetățeanului din Călărași care, la primele verificări, s-a constatat că trebuia să fie în izolare și nu la restaurant în București. Vor fi parte în dosarul penal deschis pe numele cetățeanului din Călărași care, la primele verificări, s-a constatat că trebuia să fie în izolare”, a mai spus Lucian Bode.

Un nou transfer de TOP la CFR Cluj. Şefii campioanei României îi îndeplinesc toate dorinţele...
Prodanca a aflat cine e amanta lui Reghe şi o AMENINŢĂ în ultimul hal: 'O...
FOTO. Mihaela Rădulescu, apariție interzisă! O rochie transparentă, prin care s-a văzut prea mult
Alimentul care scade temperatura corporală. 10 mâncăruri pentru caniculă
Andreea Marin ARUNCĂ BOMBA! Vedeta, însărcinată? ‘Vom avea şi un copil!’
Patrick, fiul lui Cristi Borcea, lovitură în imobiliare la malul mării! A investit peste 20...
Informaţia IMPORTANTĂ care NU va mai apărea în BULETINE! E o premieră în România
Energia electrică a atins cel mai mare preţ înregistrat vreodată pe piaţa spot din România
BANCUL ZILEI – Amor nebun cu vecina, din răzbunare!
„Ce e mai rău abia urmează”. Cum va arăta viața pe Terra peste 30 de...
Prodanca a aflat cine e amanta lui Reghe şi o AMENINŢĂ în ultimul hal: 'O...
O RACHETĂ de mari dimensiuni a fost descoperită pe un câmp. Din ea iese ceva...
Alimentul oltenesc după care nemții sunt înnebuniți. Producția ia imediat drumul Germaniei, românii nu apucă...
A pus apă și acid citric în fierul de călcat, timp de 30 de minute....
Fiica lui Michael Jackson, dezvăluire șocantă despre un incident petrecut alături de tatăl ei
Ultima oră: Celebrul om de afaceri S-A SINUCIS... Primele informații
SE SCHIMBĂ harta Europei! Uniunea Europeană SE RUPE în bucăți
A murit Ion Ghițulescu, legendarul jurnalist. Vocea sa era ascultată de milioane de români
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este prima femeie din clubul miliardarilor din ţara noastră. Ea a construit de la...