Raed Arafat, după ce Diana Șoșoacă și Mihail Neamțu au fost sancționați pentru declarațiile la adresa sa: „Rasismul și xenofobia reprezintă o boală terminală a unei societăți și trebuie înfruntate și învinse”

Raed Arafat, după ce Diana Șoșoacă și Mihail Neamțu au fost sancționați pentru declarațiile la adresa sa: „Rasismul și xenofobia reprezintă o boală terminală a unei societăți și trebuie înfruntate și învinse”
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 13/01/2022, 19:30

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a postat joi un mesaj pe pagina sa de Facebook după ce Diana Șoșoacă și Mihail Neamțu au fost sancționați de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în urma mai multor declarații la adresa acestuia.

Arafat își începe postarea cu un citat al scriitorului american James Baldwin: „Nu tot ceea ce este înfruntat poate fi schimbat, dar nimic nu poate fi schimbat până nu este înfruntat”.

Ulterior, acesta spune că rasismul și xenofobia reprezintă „o boală terminală” a societății, iar acestea ar trebui învinse înainte de a face parte din „normalitate”.

„Rasismul și xenofobia reprezintă o boală terminală a unei societăți și trebuie înfruntate și învinse înainte ca ele devină o parte din «normalitatea» în care trăim. Astfel de afirmații, indiferent cui sunt ele adresate, nu trebuie tolerate într-o societate democratică a secolului 21. Istoria ne-a arătat ce poate face rasismul, xenofobia și îndemnul la ură, astfel încât este obligația noastră reacționăm de îndată dacă nu vrem ca istoria se repete!”, a scris Raed Arafat.

Diana Șoșoacă, amendată de CNCD cu 5.000 de lei, pentru declarațiile despre Raed Arafat

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a amendat-o, miercuri, pe Diana Șoșoacă, cu 5.000 de lei, pentru declarațiile discriminatorii la adresa șefului DSU, Raed Arafat. La rândul său, Mihail Neamțu a primit avertisment, după ce a declarat, despre Raed Arafat, că vorbește română „suficient de prost”, încât să nu se simtă reprezentat de acesta.

Printre afirmațiile senatoarei sancţionate de CNCD se numără: „de ce nu se duce domnul Raed Arafat în țara lui de baștină”, „vorbește despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba țării sale natale”, „nu știu cum domnul Raed Arafat și-a luat examenul de cetățenie”, „trădătorii nu au ce căuta în România”.