Raluca Turcan: Ministerul Muncii nu urmăreşte diminuarea veniturilor

Raluca Turcan: Ministerul Muncii nu urmăreşte diminuarea veniturilor
Foto: Mediafax
Publicat: 18/02/2021, 12:18

Raluca Turcan, susţine că Ministerul Muncii nu urmăreşte diminuarea veniturilor, iar declaraţiile sale referitoare la sporuri şi salarizarea bugetarilor i-au fost „răstălmăcite ca să-i facă pe oameni sa înţeleagă exact pe dos”

Este greu de acceptat şi de înţeles că, după o poziţie clar explicată public în mai multe rânduri şi susţinută prin efortul zilnic al echipei ministerului de a face analiza sporurilor cu responsabilitate, unii ajung să îmi răstălmăcească declaraţiile într-un efort de trei ore, ca să-i facă pe oameni sa înţeleagă exact pe dos. Şi, culmea, victime ale dezinformării de acest tip sunt exact acei oameni care muncesc de dimineaţa până seara, oamenii pentru care vrem să răsplătim performanţa în sistemul public de salarizare”, scrie pe Facebook Raluca Turcan.

Ea afirmă că punctul său de vedere cu privire la sporurile acordate din sistemul public de salarizare este cât se poate de clar – sistemul sporurilor trebuie analizat „riguros, cu înţelepciune, nu heirupist, pentru că sunt şi sporuri justificate de condiţiile şi natura muncii, sunt sporuri în domenii importante, pentru categorii esenţiale de salariaţi”.

„Tot la fel de clar am spus că discuţia despre sporuri la Ministerul Muncii nu urmăreşte diminuarea veniturilor, mai ales ale celor care muncesc! Principiul sănătos de la care pleacă această analiză este ca salariile din sectorul public să fie reaşezate, iar sporurile să reprezinte o motivaţie pentru o anumită categorie de muncă, specializare sau realizare suplimentară!”, adaugă Turcan.

Raluca Turcan: Sperăm ca în doi ani să avem o nouă lege a pensiilor

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a anunțat miercuri seara că într-un an și jumătate, cel mult doi ani, va exista o nouă lege a pensiilor.

Totodată, ea a adăugat că speră ca până atunci și dosarele de pensie să fie recalculate, informează site-ul agenției Agerpres.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase