Rămășițe ale submersibilului „Titan”, DESCOPERITE în apropierea epavei Titanicului. Prima ipoteză în acest caz: „O implozie instantanee”

Rămășițe ale submersibilului „Titan”, DESCOPERITE în apropierea epavei Titanicului. Prima ipoteză în acest caz: „O implozie instantanee”
Submarinul dispărut în Oceanul Atlantic / Sursa foto: Twitter
Publicat: 22/06/2023, 22:27
Actualizat: 22/06/2023, 22:41

Contraamiralul John Mauger, comandantul Districtului numărul unu al Gărzii de Coastă a SUA, a declarat că un vehicul operat de la distanță din Horizon Arctic a descoperit rămășițe ale submarinului Titan la aproximativ 1.600 de metri distanță de prova Titanicului de pe fundul mării. „Aduc cele mai sincere condoleanțe familiilor”, spune oficialul potrivit The Guardian.

Mauger spune că „nu pare să existe nicio legătură” între zgomotele subacvatice detectate în misiunea de căutare – salvare și locația de pe fundul mării unde au fost descoperite resturile.

„Resturile sunt în concordanță cu o pierdere catastrofală a camerei de presiune. La această constatare, am anunțat imediat familiile respective”, a declarat contraamiralul John Mauger de la Paza de Coastă a SUA, care conduce operațiunile de căutare a submersibilului.

Întrebat care sunt perspectivele pentru recuperarea cadavrelor celor aflați la bordul Titan, contraamiralul John Mauger a răspuns că „acesta este un mediu incredibil de neprietenos”.  Paul Hanken, un expert submarin, a explicat că salvatorii au găsit „cinci bucăți majore diferite de resturi despre care au spus că sunt rămășițele Titanului”.

Resturile descoperite ar putea indica o „implozie instantanee” a submersibilului, explică și Guillermo Söhnlein co-fondatorul OceanGate, compania care operează submarinul pentru BBC News.

„Știu că protocolul nostru în cazul pierderii comunicațiilor este ca pilotul să scoată submarinul la suprafață. Încă de la început am crezut că probabil asta ar fi făcut Stockton. În acest caz, devine foarte dificil de găsit submarinul, deoarece nava de suprafață nu ar fi știut că se apropie și nu ar fi știut unde să caute.

Ceea ce știu este că, indiferent de submarin, atunci când operezi la adâncime, presiunea este atât de mare pe orice submarin încât, dacă ar exista o defecțiune, ar fi o implozie instantanee. Dacă asta s-a întâmplat, asta s-ar fi întâmplat acum patru zile”, a precizat Söhnlein.

Moarte instantanee

Pasagerii de la bordul submarinului dispărut Titan ar fi murit instantaneu și nici măcar nu ar fi știut că există o problemă dacă nava ar fi făcut implozie, a declarat fostul director al departamentului de medicină subacvatică și radiații al US Navy Dale Mole.

Comentariul a fost făcut după ce BBC a fost informat de un prieten al pasagerilor de la bordul Titan că printre resturile descoperite se numără „un cadru de aterizare și un capac din spate al submersibilului”.

Dale Mole, fost medic al marinei americane, a declarat că afirmația este „un indiciu al unei implozii”.

„Moartea ar fi fost instantanee”, a spus el.

Deși acest deznodământ ar fi fost tragic, Mole a spus că a rămâne blocat în interiorul navei ar fi fost o alternativă mult mai rea pentru echipajul de pe Titan.

„Vă puteți imagina cum ar fi fost… este frig, oxigenul se termină. Dacă nu îi putem aduce înapoi, acesta este cel mai bun scenariu posibil”, a spus el.

Cine sunt pasagerii care și-au pierdut viața pe Titan

Hamish Harding, un britanic în vârstă de 58 de ani, cunoscut ca afacerist și explorator, ar fi una dintre cele cinci persoane care se află la bordul submarinului OceanGate care a plecat să facă o expediție turistică la epava Titanicului. Informația a fost confirmată de familia lui

Nava, care și-a început scufundarea către epava Titanicului duminică dimineață, a pierdut contactul cu nava de cercetare Polar Prince la o oră și 45 de minute după scufundare, potrivit Garda de Coastă a SUA.

Conform Sky News, la bordul navei se afla și pilotul francez Paul-Henry Nargeolet și directorul executiv și fondatorul OceanGate Expeditions, Stockton Rush.

Printre cei dispăruți se numără și omul de afaceri pakistanez Shahzada Dawood și fiul său, Suleman.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTERDICȚIA este clară în România. Gestul pentru care poți lua o AMENDĂ uriașă
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...