Raportul medico-legal în cazul bebeluşului mort după botez, la Suceava, contestat de tatăl micuțului

Raportul medico-legal în cazul bebeluşului mort după botez, la Suceava, contestat de tatăl micuțului
Publicat: 05/05/2021, 10:55
Actualizat: 05/05/2021, 10:56

Medicii legişti din Suceava au concluzionat că micuţului Iustin, decedat la botez, după scufundarea în cristelniţă, a murit din alte cauze. Raportul medico-legal întocmit în urmă necropsiei a fost trimis familiei.

Raportul medico-legal arată că moartea copilului a fost non-violentă şi s-a datorat insuficienţei respiratorii pe fondul unei pneumonii interstiţiale, precizând că pruncul era născut prematur, „nevaccinat şi nedispensarizat“.

Tatăl copilului a declarat pentru Observator că va da în judecată medicul legist care a întocmit documentul.

Potrivit raportului, cauza  decesului s-a datorat„insuficienţei cardio-respiratorii acute consecutivă sindromului de detresă respiratorie acută, instalat pe fondul pneumoniei interstiţiale, complicată în evoluţie cu bronhopneumonie formă severă, la un nou născut prematur, nevaccinat şi nedispensarizat”

În urma autospiei a reieșit faptul că bebelușul a murit din cauza faptului că în plămânii săi a pătruns lichid, potrivit Monitorul de Suceava. Faptul că micuțul avea lichid în plămâni a fost constatat și de medicii care au intervenit în încercarea de a-l salva.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava este înregistrat un dosar penal care are ca obiect efectuarea de cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, fapta prevăzută de articolul 192, aliniatul 1 din Codul Penal. Persoana față de care facem cercetări a dobândit calitatea de suspect”, a transmis Anca Panciuc, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Preotul care a oficiat botezul în urma căruia un bebeluș și-a pierdut viața a fost suspendat din funcție până la finalizarea anchetei

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a făcut anunțul cu privire la suspendarea din funcție a preotului din Suceava Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române a explicat ce se va întâmpla pe viitor cu respectivul preot.

„Părintele de la Suceava este suspendat de la slujire, nu mai slujește până la finalizarea anchetei și dacă se dovedește a fi vinovat, fără îndoială, este un cetățean ca noi toți care va suporta consecințele. Arhiepiscopia Sucevei a dispus deschiderea unei anchete disciplinare prin care cercetează cazul”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Duminică, 31 ianuarie, bebeluşul Iustin a ajuns în stare critică la Spitalul Judeţean Suceava, imediat după slujba de botez oficiată de preotul bisericii „Sf. Constantin şi Elena”, din Suceava. Băieţelul a murit a doua zi, iar tatăl copilului susţine că preotul ar fi provocat tragedia.