Rareș Bogdan, de ZIUA EUROPEI: ”Fără presiunile românilor, nu i s-ar fi arătat pisica Austriei”

Rareș Bogdan, de ZIUA EUROPEI: ”Fără presiunile românilor, nu i s-ar fi arătat pisica Austriei”
Europarlamentarul PNL, Rares Bogdan, participa la o conferinta de presa sustinuta de presedintele PPE, Manfred Weber, si presedintele PNL, Nicolae Ciuca, la sediul PNL din Bucuresti, marti, 5 martie 2024. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 09/05/2024, 08:30

Vineri se va da startul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare și locale din România, care se va încheia pe 7 iunie. Unul dintre candidații pentru un nou mandat de parlamentar european este liberalul Rareș Bogdan. Acesta consideră că România a reușit să se impună la Bruxelles prin vocile comune ale PSD și PNL și datorită românilor s-a renunțat la inițiativele de evitare a termenilor precum „Crăciun”, „mamă” și „tată”.

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan consideră că activitatea românilor în Parlamentul European a atras multe beneficii de partea țării noastre. Acesta a făcut o scurtă trecere în revistă a realizărilor europarlamentarilor PSD și PNL la Bruxelles, cât și despre obiectivele viitoare, dacă va câștiga un nou mandat.

România a reușit să se impună la Bruxelles, prin vocile comune ale PNL și PSD, care au presat Comisia să dezlege vistieria UE pentru a compensa pierderile fermierilor români după invadarea Ucrainei. Tot presiunile românilor, mai ales în pandemie, au contribuit semnificativ la eliminarea dublului standard în materie de protecția lucrătorilor sezonieri și transfrontalieri (reguli sanitare, de cazare, drept de odihnă, asistență medicală).

Fără presiunile românilor, nu i s-ar fi arătat pisica Austriei (în premieră, după trei rezoluții care cereau aderarea României, dar fără sarcina de a pedepsi Austria). Parlamentul a cerut Comisiei să deschidă proceduri contra Austriei pentru încălcarea Tratatului și a vorbit în premieră de despăgubiri în Dosarul Schengen”, a detaliat europarlamentarul.

Datorită europarlamentarilor români, părinții încă se mai numesc „mamă” și „tată”

Rareș Bogdan mai spune că numai datorită intervențiilor românilor, inițiativele progresiste nu s-au impus în maniera în care s-a dorit inițial. Mai mult, în calitate de raportor EPP, a reușit să obțină acces nediscriminatoriu la documentele Uniunii Europene.

La presiunile românilor, s-a renunțat la inițiativele «progresiste» privind recomandările de evitare a unor termeni precum «Crăciun», «mama» și «tata» în documentele oficiale. După pozițiile mele publice, în plen, Comisia a anunțat reguli de transparență privind finanțarea celor care sabotează eurosistemul din interior. Am obținut o recomandare a Comisiei către statele membre să asigure finanțare pentru accesul nediscriminatoriu al populației mai sărace la investigații clinice de înaltă performanță. Am obținut, într-o rezoluție, ca elevii să fie învățați, la școală, cum să depisteze fake-news. Sunt raportorul EPP pentru accesul nediscriminatoriu al populației la documentele UE”, a adăugat Rareș Bogdan.

Cum arată viitorul Europei, în opinia lui Rareș Bogdan

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan va intra într-o nouă cursă pentru un mandat de ales în Parlamentul European. Potrivit acestuia, inițiativele legislative pe care le are în vedere se axează pe serviciile de telefonie avantajoase românilor din Diaspora.

 În Europa urmatorilor 5 ani, vom duce lupta pentru ca PE să aibă drept de inițativă legislativă, ca for legitim ales direct. Pentru românii din Diaspora, dar nu numai pentru ei, vom duce lupta pentru desființarea suprataxării în roaming. Ce s-a adoptat deocamdată este desființarea suprataxării la apelurile de voce”, a mai spus Rareș Bogdan.


CITEȘTE ȘI:

Rareș Bogdan: PSD și PNL trebuie să dea viitoarea majoritate în PE / Mihai Tudose: Lista la EUROPARLAMENTARE – oglindă a activităţii guvernamentale

Un singur europarlamentar român de dreapta din PPE s-a opus cenzurării contractelor de vaccinuri. Care sunt implicațiile

O lună până la alegerile EUROPARLAMENTARE 2024. Ce, când, cum și unde votăm pentru reprezentanții din Parlamentul European

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2024. Cum arată ordinea pe buletinele de vot

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
Celebrul cântăreț a aruncat bomba: ”Vreau un copil-clonă!”+ ”Am patru fete, culese de pe stradă!”
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge și în România. Meteorologii avertizează că vin...
Ea este Florentina, tânăra de 21 de ani din Făgăraș care a sfârșit tragic. A...
Dieta simplă a „Mamei Natură” | Ce mănâncă Roxana Ionescu, pentru a se menține în...
Se schimbă CNP-urile. De ce va apărea numărul unic "70" în toate codurile numerice personale
"Te iubesc, sufletul meu". Ți se rupe sufletul de durere! Mesajul emoționant transmis de părinții...
Ea este Florentina Paula Alexandra, tânăra ucisă cu bestialitate de propriul iubit, într-un apartament din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Top 30 cele mai bune universităţi din România: UBB, UB şi Politehnica din Bucureşti conduc...
CERCETĂTORII cred că au AFLAT care este FORMA UNIVERSULUI!
Rămas bun, maestre! A murit marele actor. Și-a luat adio
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să...
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Tavi Colen a făcut dezvăluirile mult așteptate: "Amândoi considerăm asta". Când se însoară artistul cu...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Platforma Temu din China, acuzată că folosește practici ilegale
×