Rareș Bogdan, după ce USR PLUS a amenințat cu ieșirea de la guvernare: ”Programul ”Anghel Saligny” nu este făcut cu dedicație pentru cineva!”

Rareș Bogdan, după ce USR PLUS a amenințat cu ieșirea de la guvernare: ”Programul ”Anghel Saligny” nu este făcut cu dedicație pentru cineva!”
Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan
Publicat: 01/09/2021, 15:17
Actualizat: 01/09/2021, 15:27

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a reacționat în urma declarațiilor făcute de liderii USR PLUS, care au amenințat că pleacă de la guvernare, dacă proiectul de investiții „Anghel Saligny” va fi adoptat. Liberalul Rareș Bogdan le transmite celor de la USR PLUS faptul că Programul ”Anghel Saligny” ”nu este  un program cu dedicație”, iar ”electoratul nostru este preocupat atât de dezvoltare, cât și de justiție”, două domenii de interes pentru coaliția de guvernare. Mai mult, eurodeputatul spune că ”Programul de Dezvoltare este destinat cetățenilor României, indiferent de comunitatea unde trăiesc”.

Europarlamentarul PNL a făcut precizări în ceea ce privește speculațiile referitoare la interesele electoratului PNL și  USR PLUS și  spune că electoratul liberal este preocupat atât de dezvoltare, cât și de justiție.

”Am văzut speculațiile că totul ar fi necesar sau condiționat de bătăliile din USR-PLUS. Am văzut speculații conform cărora electoratul nostru este mai sensibil la dezvoltare, în timp ce electoratul USR-PLUS este sensibil la problemele de justiție. Nu este adevărat! Electoratul nostru este preocupat atât de dezvoltare, cât și de justiție (…) Din păcate, deja s-a produs o radicalizare a electoratului liberal, oameni care ne reproșează faptul că ne-au susținut, că au ieșit din case la minus 15 grade să ne susțină și sunt oameni care acum așteaptă măsuri din partea noastră”, a declarat prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, la Digi24.

Eurodeputatul subliniază că programul ”Anghel Saligny” reprezintă o investiție de 10 miliarde de euro.

”Programul ”Anghel Saligny” nu este făcut cu dedicație pentru cineva, că nu-și face domnul Cîțu balconul de la el de acasă.  Dar nu vreau să cred că cineva se poate opune unui Program de Investiții de 50 de miliarde de lei, adică 10 miliarde de euro. În România, 57% din localități au nevoie de canalizare, 29% nu au apa curenta, 65% mu au rețele de gaze.

Există încă 20.000 de kilometri km de drumuri județene nemodernizate. Există peste 30.000 de drumuri comunale încă de pământ!

România are nevoie de modernizare. Am venit la guvernare sa dezvoltam România, să nu uităm asta. Am venit să facem investiții”.

Prim-vicepreședintele PNL spune că USR PLUS nu ar trebui să taxeze programul de investiții din cauza altor scandaluri, precum cel de la ANRE.

”De 2-3 săptămâni, premierul Florin Cîțu stă de vorbă cu cei din USR-PLUS pentru a trece acest proiect. Dacă cei de la USR-PLUS amenințau cu ieșirea de la guvernare pentru scandalurile de la ANRE, de la Ape sau alte scandaluri, inclusiv eu îi susțineam, dar ei se opun unui program de investiții”.

Mai mult, Rareș Bogdan spune că Programul de Dezvoltare este adresat tuturor cetățenilor României, indiferent de culoarea politică a aleșilor locali.

”Nu înțeleg cum cineva se poate opune unui Program de Dezvoltare destinat cetățenilor României, indiferent de comunitatea unde trăiesc. Nu se aloca banii în funcție de culoarea politică a primarilor, toți cetățenii României beneficiază de aceste investiții, fie că trăiesc în cele 1260 de comunități conduse de liberali, fie în cele 199 conduse de UDMR, fie în cele 68 conduse de USR-PLUS, 74 conduse de PMP sau 1520 conduse de PSD”, a spus Rareș Bogdan, la Digi24.

Un scandal de proporții a izbucnit miercuri în Guvern după ce premierul Cîțu a introdus pe ordinea de zi suplimentară proiectul „Anghel Saligny” pe care dorește să-l adopte, deși USR-PLUS s-a declarat împotrivă. Dan Barna și Dacian Cioloș au amenințat că vor depune moțiune de cenzură împotriva lui Cîțu și vor ieși de la guvernare.

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, după scandalul din şedinţa din guvern în care USR PLUS a ameninţat că pleaca de la guvernare dacă proiectul de investiţii „Anghel Saligny” va fi adoptat, că proiectul va trece şi că ameninţările USR PLUS „vin şi pleacă”

Ordonanța de urgență pentru aprobarea programului național de investiții Anghel Saligny, un program de investiții pentru autoritățile locale, a fost discutată pe 11 august în primă lectură în ședința de Guvern, fiind însă respins categoric de USR PLUS.

Programul național de investiții „Anghel Saligny” prevede alocarea a 50 de miliarde de lei către primăriile din țară, bani ce vor fi cheltuiți pentru modernizarea comunităților locale. Perioada de desfășurare a acestui proiect este până în 2028.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
52 de ani de la Apollo 16, penultima misiune care a dus omul pe Lună....