Rareș Bogdan, după ce USR PLUS a amenințat cu ieșirea de la guvernare: ”Programul ”Anghel Saligny” nu este făcut cu dedicație pentru cineva!”

Rareș Bogdan, după ce USR PLUS a amenințat cu ieșirea de la guvernare: ”Programul ”Anghel Saligny” nu este făcut cu dedicație pentru cineva!”
Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan
Publicat: 01/09/2021, 15:17
Actualizat: 01/09/2021, 15:27

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a reacționat în urma declarațiilor făcute de liderii USR PLUS, care au amenințat că pleacă de la guvernare, dacă proiectul de investiții „Anghel Saligny” va fi adoptat. Liberalul Rareș Bogdan le transmite celor de la USR PLUS faptul că Programul ”Anghel Saligny” ”nu este  un program cu dedicație”, iar ”electoratul nostru este preocupat atât de dezvoltare, cât și de justiție”, două domenii de interes pentru coaliția de guvernare. Mai mult, eurodeputatul spune că ”Programul de Dezvoltare este destinat cetățenilor României, indiferent de comunitatea unde trăiesc”.

Europarlamentarul PNL a făcut precizări în ceea ce privește speculațiile referitoare la interesele electoratului PNL și  USR PLUS și  spune că electoratul liberal este preocupat atât de dezvoltare, cât și de justiție.

”Am văzut speculațiile că totul ar fi necesar sau condiționat de bătăliile din USR-PLUS. Am văzut speculații conform cărora electoratul nostru este mai sensibil la dezvoltare, în timp ce electoratul USR-PLUS este sensibil la problemele de justiție. Nu este adevărat! Electoratul nostru este preocupat atât de dezvoltare, cât și de justiție (…) Din păcate, deja s-a produs o radicalizare a electoratului liberal, oameni care ne reproșează faptul că ne-au susținut, că au ieșit din case la minus 15 grade să ne susțină și sunt oameni care acum așteaptă măsuri din partea noastră”, a declarat prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, la Digi24.

Eurodeputatul subliniază că programul ”Anghel Saligny” reprezintă o investiție de 10 miliarde de euro.

”Programul ”Anghel Saligny” nu este făcut cu dedicație pentru cineva, că nu-și face domnul Cîțu balconul de la el de acasă.  Dar nu vreau să cred că cineva se poate opune unui Program de Investiții de 50 de miliarde de lei, adică 10 miliarde de euro. În România, 57% din localități au nevoie de canalizare, 29% nu au apa curenta, 65% mu au rețele de gaze.

Există încă 20.000 de kilometri km de drumuri județene nemodernizate. Există peste 30.000 de drumuri comunale încă de pământ!

România are nevoie de modernizare. Am venit la guvernare sa dezvoltam România, să nu uităm asta. Am venit să facem investiții”.

Prim-vicepreședintele PNL spune că USR PLUS nu ar trebui să taxeze programul de investiții din cauza altor scandaluri, precum cel de la ANRE.

”De 2-3 săptămâni, premierul Florin Cîțu stă de vorbă cu cei din USR-PLUS pentru a trece acest proiect. Dacă cei de la USR-PLUS amenințau cu ieșirea de la guvernare pentru scandalurile de la ANRE, de la Ape sau alte scandaluri, inclusiv eu îi susțineam, dar ei se opun unui program de investiții”.

Mai mult, Rareș Bogdan spune că Programul de Dezvoltare este adresat tuturor cetățenilor României, indiferent de culoarea politică a aleșilor locali.

”Nu înțeleg cum cineva se poate opune unui Program de Dezvoltare destinat cetățenilor României, indiferent de comunitatea unde trăiesc. Nu se aloca banii în funcție de culoarea politică a primarilor, toți cetățenii României beneficiază de aceste investiții, fie că trăiesc în cele 1260 de comunități conduse de liberali, fie în cele 199 conduse de UDMR, fie în cele 68 conduse de USR-PLUS, 74 conduse de PMP sau 1520 conduse de PSD”, a spus Rareș Bogdan, la Digi24.

Un scandal de proporții a izbucnit miercuri în Guvern după ce premierul Cîțu a introdus pe ordinea de zi suplimentară proiectul „Anghel Saligny” pe care dorește să-l adopte, deși USR-PLUS s-a declarat împotrivă. Dan Barna și Dacian Cioloș au amenințat că vor depune moțiune de cenzură împotriva lui Cîțu și vor ieși de la guvernare.

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, după scandalul din şedinţa din guvern în care USR PLUS a ameninţat că pleaca de la guvernare dacă proiectul de investiţii „Anghel Saligny” va fi adoptat, că proiectul va trece şi că ameninţările USR PLUS „vin şi pleacă”

Ordonanța de urgență pentru aprobarea programului național de investiții Anghel Saligny, un program de investiții pentru autoritățile locale, a fost discutată pe 11 august în primă lectură în ședința de Guvern, fiind însă respins categoric de USR PLUS.

Programul național de investiții „Anghel Saligny” prevede alocarea a 50 de miliarde de lei către primăriile din țară, bani ce vor fi cheltuiți pentru modernizarea comunităților locale. Perioada de desfășurare a acestui proiect este până în 2028.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
El este amantul Irinei Tănase, care l-a distrus pe Liviu Dragnea! Cum şi când s-au...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
Corina Creţu: În România, salariul minim ar fi aproximativ 3.500 lei dacă s-ar aplica indicatorul...
ROMÂNII care stau la bloc își încarcă mașinile ELECTRICE în acest mod bizar
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
El este amantul Irinei Tănase, care l-a distrus pe Liviu Dragnea! Cum şi când s-au...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
O firmă din Constanța APROVIZIONEAZĂ BANCA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI cu BRÂNZĂ
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Cea mai cumplită veste pentru toată lumea. Va fi prăpăd. Nu se aștepta nimeni la...
Paul, un playboy din Galați, i-a spart relația lui Dragnea. Codrin Ștefănescu a confirmat
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...