Răsturnare de situație în „vânătoarea” pacientului zero cu COVID-19. OMS a descoperit probe că o tânără din Italia a avut virusul cu o lună înaintea izbucnirii focarului în Wuhan

Răsturnare de situație în „vânătoarea” pacientului zero cu COVID-19. OMS a descoperit probe că o tânără din Italia a avut virusul cu o lună înaintea izbucnirii focarului în Wuhan
Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 13/07/2021, 19:15
Actualizat: 13/07/2021, 19:16

„Vânătoarea” declanșată pentru a găsi „pacientul zero” al coronavirusului i-a condus pe oficialii OMS la o femeie italiană misterioasă, a căror analize au arătat că are virusul cu săptămâni înainte de răspândirea focarului în Wuhan. Tânăra de 25 de ani a vizitat un spital din Milano cu dureri în gât și leziuni cutanate în noiembrie 2019 – cu o lună înainte ca primul caz de Covid-19 să fie raportat în China, relatează The Sun.

O cercetare publicată în ianuarie a constatat că o mică probă de piele de la o femeie conținea urme ale virusului atunci când a fost testat mai mult de șase luni mai târziu, relatează Wall Street Journal, citat de The Sun.

Membrii unei echipe conduse de Organizația Mondială a Sănătății susțin că acest caz al tinerei de 25 de ani indică faptul că virusul circula înainte de primul focar de pe piața din Wuhan în decembrie 2019 și sugerează că studiile ulterioare îi vor ajuta să determine cât timp a fost în circulație.

Identitatea femeii suspectată că ar fi pacientul zero rămâne necunoscută

Spitalul Policlinico din Milano și Universitatea din Milano, care i-a supravegheat cazul, au declarat că nu au detalii despre ea în timp ce Raffaele Gianotti, dermatologul care a tratat-o, a murit în martie, cu câteva zile înainte ca echipa să solicite mai multe cercetări despre pacientul său.

Echipa de cercetare a recomandat căutarea în alte țări a unor posibile cazuri de Covid-19 care precedă primul caz confirmat din Wuhan.

Experții consideră că examinarea unor cazuri suspecte anterioare de Covid-19 i-ar ajuta să stabilească o cronologie a răspândirii virusului.

Cercetătorii au solicitat băncilor de sânge din mai multe țări să testeze eșantioane de la sfârșitul anului 2019

Pentru a face acest lucru, au solicitat băncilor de sânge din mai multe țări, inclusiv Italia, să testeze eșantioane de la sfârșitul anului 2019 pentru anticorpi împotriva virusului.

O serie de studii au sugerat că oamenii au fost infectați înainte ca primele cazuri de Covid-19 să fie raportate în zonele lor.

China a șters datele Covid într-o încercare de a ascunde „Pacientul zero”

Și în timp ce oamenii de știință încearcă să determine originea virusului, un studiu șocant a dezvăluit luna trecută că China a șters datele Covid într-o încercare de a acoperi „Pacientul zero”.

Studiul sugerează că informațiile care ar fi putut oferi indicii vitale au fost șterse în timp ce se susține că virusul circulă înainte de a fi detectat pentru prima dată pe piețele umede.

Acesta confirmă afirmațiile lui Sir Richard Dearlove, fost șef al MI6, care a spus că orice dovadă că pandemia Covid-19 a fost cauzată de o scurgere din laborator a fost probabil distrusă de China. Teoria  sugerează că virusul ar fi putut scăpa de la Wuhan Institute of Virology (WIV).

Șeful directorului general al Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, în vârstă de 56 de ani, a declarat că teoria scurgerilor de laborator din Wuhan nu poate fi exclusă și a cerut mai multă „transparență” din partea Chinei în ancheta în curs.

China insistă asupra faptului că Covid își are originea în America și că „supremații albi” hărțuiesc oamenii de știință din laboratoare, în timp ce a cerut chiar ca focarul să fie cercetat ca armă biologică.

Între timp, doctorul Peter Daszak, care făcea parte din ancheta OMS, a fost eliminat din ancheta Lancet, susținută de ONU, deoarece a încercat în mod repetat să respingă acuzațiile că virusul le-ar fi putut scăpa cercetătorilor de la Institutul de Virologie Wuhan (WIV).

Un raport a dezvăluit, de asemenea, că unii dintre cei mai letali viruși din lume au avut epicentrul în Wuhan, inclusiv virusurile Ebola și Nipah.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
NOILE REGULI la care sunt obligaţi românii în Schengen. Se aplică din 31 martie
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Părinții Andreei Morega au clacat la înmormântarea singurului lor copil. Cei doi abia s-au putut...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii