RĂZBOI în Ucraina, ziua 786: Atac cu rachete în Dnipro. Un bloc cu 5 etaje, cuprins de flăcări. Cel puțin 9 persoane, prinse sub dărămături

RĂZBOI în Ucraina, ziua 786: Atac cu rachete în Dnipro. Un bloc cu 5 etaje, cuprins de flăcări. Cel puțin 9 persoane, prinse sub dărămături
Sursa foto: X/ @JayinKyiv
Publicat: 19/04/2024, 08:42
Actualizat: 19/04/2024, 10:54
10:06

Avertisment crunt de la șeful CIA. Ucraina riscă să piardă războiul până la sfârșitul anului 2024

Directorul Agenției Centrale de Informații din Statele Unite (CIA), William Burns, a emis joi, 18 aprilie, un avertisment crunt în fața parlamentarilor americani.

„Dacă nu aprobați acum ajutorul pentru Ucraina, Kievul ar putea pierde războiul până la sfârșitul anului”, conform relatărilor Politico.

Burns a atras atenția asupra riscului iminent al unei înfrângeri ucrainene pe câmpul de luptă și a subliniat nevoia urgentă de sprijin american.

El a adresat un apel ferm legiuitorilor americani să susțină pachetul suplimentar blocat în Congres, care ar aloca aproximativ 60 de miliarde de dolari pentru efortul de război al Ucrainei.

„Cu sprijinul suplimentar care ar veni din partea asistenței militare, atât din punct de vedere practic, cât și psihologic, ucrainenii sunt pe deplin capabili să se descurce singuri pe parcursul anului 2024 și să contrazică opinia arogantă a lui Putin că timpul este de partea lui”, a afirmat șeful CIA.

Burns a continuat să avertizeze despre consecințele catastrofale în cazul în care sprijinul nu este acordat: „Există un risc foarte real ca ucrainenii să piardă pe câmpul de luptă până la sfârșitul anului 2024, sau cel puțin să-l pună pe Putin într-o poziție în care ar putea dicta, în esență, termenii unui acord politic”.

Avertismentul lui Burns vine în contextul îngrijorărilor din partea oficialilor de la Kiev cu privire la o posibilă ofensivă rusă iminentă în vară, care ar putea suprasolicita deja greu încercata armată ucraineană.

08:42

Trump „pune tunurile” pe Europa să sporească ajutorul financiar și militar pentru Ucraina: "Mișcă-te, Europa!"

Fostul președinte american Donald Trump, aflat în cursa pentru Casa Albă, a făcut joi un apel către Europa să-și intensifice eforturile și să aloce mai multe fonduri pentru Ucraina, aflată în conflict cu Rusia, conform informațiilor furnizate de AFP.

„Statele Unite au angajat peste 100 de miliarde de dolari în războiul din Ucraina, mai mult decât Europa, în timp ce ne desparte un ocean!”, a exclamat Trump pe platforma sa socială, TruthSocial.

Statele Unite sunt principalul susținător militar al Kievului, iar în prezent Congresul examinează un nou pachet de 61 de miliarde de dolari destinat Ucrainei, o inițiativă contestată aprig de către aleșii republicani apropiați de Donald Trump.

Fără a se opune direct, fostul președinte a subliniat în ultimele zile că SUA ar trebui să „înceteze să mai ofere bani fără să aibă speranța de a fi rambursați”.

„De ce Europa nu contribuie mai mult pentru a ajuta Ucraina?”, a scris Trump joi într-o postare pe rețeaua sa, lansând un apel vehement, scris cu majuscule: „Mișcă-te, Europa!”.

Donald Trump a discutat această problemă cu președintele polonez Andrzej Duda și cu ministrul britanic de externe David Cameron, care l-au vizitat în ultimele zile.

Miliardarul republican a creat deja neliniște în Europa în luna februarie, când a amenințat că nu va mai garanta protecția țărilor NATO împotriva Rusiei dacă acestea nu își plătesc partea.

Conform Institutului german de cercetare Kiel, totalul ajutorului european pentru Ucraina depășește suma angajată de SUA.

Războiul din Ucraina a ajuns vineri, 19 aprilie 2024, în ziua cu numărul 786, iar GÂNDUL vă prezintă cele mai importante evenimente din țara vecină.

O clădire rezidențială cu 5 etaje a fost lovită noaptea trecută în orașul ucrainean Dnipro, în timpul unui atac rusesc cu rachete.

Clădirea a fost parțial distrusă în urma atacului cu rachete. Un incendiu uriaș a pornit imediat după atacul rusesc. Nouă persoane au fost rănite. O femeie a murit în districtul Synelniky, raportează șeful OVA din Dnipropetrovsk, Serhii Lysak, pe Telegram.

Potrivit acestuia, este posibil să existe oameni sub dărâmături. Deocamdată, se cunosc șase victime.

În plus, o instalație de infrastructură a fost avariată în Kryvorizha. Există, de asemenea, distrugeri în regiunea Sinelnikiv. O femeie a murit acolo.

Primarul din Dnipro, Borys Filatov, a scris pe Facebook că atacu cu rachete au avut loc în „chiar centrul orașului”.

„Chiar în centrul orașului. Civili. Există deja nouă victime. Din păcate, ne luptăm cu ticăloși care nu au nicio trăsătură umană. Gândiți-vă la asta în mod constant”.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Se verifică BANII românilor. Statul te OBLIGĂ să anunți. Ai termen legal până pe 25...
Vopsirea ouălor de Paște. Patru tehnici simple, dar de efect
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Meteorologii anunță că vremea va fi schimbătoare în luna mai