RĂZBOI în Ucraina, ziua 814. Atac masiv cu drone în Rusia. Crimeea, Krasnodar, Belgorod și Kursk, atacate cu 108 drone kamikaze

RĂZBOI în Ucraina, ziua 814. Atac masiv cu drone în Rusia. Crimeea, Krasnodar, Belgorod și Kursk, atacate cu 108 drone kamikaze
Sursa foto: Facebook/Volodimir Zelenski - Caracter ilustrativ
Publicat: 17/05/2024, 08:25
Actualizat: 17/05/2024, 11:58
10:22

Sora lui Kim Jong Un neagă "cea mai absurdă teorie" a unui schimb de arme cu Rusia. Chiar Rusia o contrazice

Kim Yo Jong, sora influentă a liderului nord-coreean Kim Jong Un, a negat din nou rapoartele privind schimburile de arme cu Rusia – insistând că sistemele de armament modernizate ale țării nu sunt de vânzare.

Potrivit agenției de stat KCNA, Kim Yo Jong a declarat că armele tactice recent prezentate de Coreea de Nord, cum ar fi lansatoare de rachete și rachete, sunt destinate apărării împotriva Coreei de Sud, cele două țări fiind încă în război din punct de vedere tehnic, deoarece conflictul din 1950-53 s-a încheiat printr-un armistițiu, nu printr-un tratat, potrivit SkyNews.

SUA și Coreea de Sud au acuzat Coreea de Nord că a transferat arme către Rusia pentru războiul din Ucraina.

În ciuda faptului că anul trecut au promis să aprofundeze relațiile militare, atât Moscova, cât și Pyongyang au negat acuzațiile.

În timp ce legăturile dintre cele două țări s-au consolidat dramatic în ultimele luni, Kim Yo Jong a declarat că „teoria” privind acordul de arme dintre Coreea de Nord și Rusia, alcătuită din prejudecăți și ficțiune, este „cea mai absurdă teorie”, potrivit KCNA, care citează declarația sa de presă.

Ea a calificat-o drept un zvon fals răspândit de forțele sale ostile.

08:26

Atac masiv cu drone în Rusia. Crimeea, Krasnodar, Belgorod și Kursk, atacate cu 108 drone kamikaze

Forțele ucrainene au lansat un atac masiv cu drone pe teritoriul Federației Ruse. Cel puțin 5 regiuni rusești, printre care și Crimeea au fost ținta atacurilor ucrainene.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că teritoriile Federației Ruse și ale Crimeii, ocupate temporar, au fost supuse unui atac susținut de 108 drone ucrainene aeriene și maritime.

Potrivit ministerului, 51 de drone au fost detectate deasupra Peninsulei Crimeea, 44 de UAV-uri deasupra Teritoriului Krasnodar, 6 UAV-uri deasupra Regiunii Belgorod și 1 UAV deasupra Regiunii Kursk.

Aeronavele navale și navele de patrulare ale Flotei ruse a Mării Negre susțin că au distrus 6 nave fără pilot în apele Mării Negre.

informațiile oficiale ale Ministerului rus al Apărării sunt contrazise de relatări din teren. Localnicii din Novorossiysk, de exemplu, au raportat explozii puternice în timpul nopții și incendii în port și într-un depozit de petrol.

Incidentul a dus la izolarea portului și la blocarea traficului pe străzile principale ale orașului. Administrația locală a impus restricții de circulație și a suspendat activitățile școlare.

De asemenea, Tuapse și Sevastopolul au fost afectate de presupusul atac cu drone, cu rapoarte despre incendii la o rafinărie de petrol și întreruperi de curent electric parțiale.

Guvernatorul regiunii Belgorod a indicat că dronele au atacat simultan mai multe așezări, provocând daune, inclusiv un incendiu la o benzinărie.

Războiul din Ucraina a ajuns vineri, 17 mai, în a 814-a zi, iar GÂNDUL vă prezintă principalele evenimente din țara vecină.

Guvernatorul regiunii Belgorod din Rusia, Viacheslav Gladkov, a anunțat vineri că o femeie și copilul ei în vârstă de patru ani au fost uciși într-un atac cu drone în satul Oktîabrski, situat în apropierea graniței ruse.

O mașină în care se aflau patru persoane a fost vizată de o dronă, soldându-se cu moartea femeii pe loc și a copilului de 4 ani la spital din cauza rănilor.

Gladkov a adăugat că o altă dronă a vizat o benzinărie de lângă satul Bessonovka.

De asemenea, forțele ucrainene au vizat și Doneţkul, oraș ocupat de forțele ruse, unde patru femei au fost ucise joi în urma unor atacuri cu drone, au anunțat autoritățile pro-ruse.

Atacul a avut loc pe strada Petrovski, lângă stația de transport public Şcoala nr. 106. Două persoane au fost rănite, un copil în vârstă de doi ani și un bărbat în vârstă de 34 de ani.

Aceste atacuri au fost denunțate drept „barbare” de către șeful administrației regionale pro-ruse, Denis Puşilin, care le-a atribuit armatei ucrainene.

Ucraina nu a reacționat la acuzații, dar a negat în general că vizează civili în Doneţk și în alte regiuni ocupate de Moscova în sudul și estul țării, potrivit AFP.

Aceste atacuri au avut loc în timp ce Ucraina a reușit să evacueze aproape 9.000 de civili din satele de la granița sa de nord-est în fața unei ofensive terestre ruse.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un cuplu de pensionari a vândut tot și a plecat într-o croazieră în jurul lumii....
Cum arată casa în care locuiește Zanni, câștigătorul Survivor All Stars. Vila full smart are...
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
România introduce salariul minim european în acest an. Ciolacu: Termenul este 15 noiembrie
Nici vorbă de 100.000 euro! Câți bani primește Zanni, de fapt, pentru că a câștigat...
Veșnic tânără! Are 74 de ani, dar arată fabulos. Mulți nu îi dau vârsta: ce...
Românii care nu vor beneficia de creşterea salariului minim
Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante
Mărturisirile cutremurătoare făcute de nepotul celor doi bătrâni din Iași, cărora le-a ars casa! „Au...
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit...
Când se va circula pe autostradă între București și Sibiu? Informații despre viitoarea autostradă a...
Donald Trump, prima conferinţă de presă după ce juriul l-a găsit vinovat în cele 34...
Este fruct SAU legumă? Puțini știu despre AVOCADO că este de fapt...
Anunț pentru toți românii care au permis de conducere. Noua regulă se aplică începând cu...
Zile libere în luna iunie. Cine va beneficia de ele
Zece activități de 1 Iunie 2024 pentru copii și părinți. Ce puteți face în familie...
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Cu ce intenții a chemat-o Gagea pe Roberta în camera roșie? Ce părere are Sebastian...
Cum se înțelege, de fapt, Lavinia Pîrva cu Violeta, fiica lui Ștefan Bănică și a...
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă:...
Ar putea oxitocina, numită și „hormonul fericirii”, să combată singurătatea?
×