Războiul din Ucraina, ziua 114. Kievul solicită arme puternice pentru a face față invaziei ruse / Rușii ar putea organiza atacuri sub steag fals în apropiere de Kherson

Războiul din Ucraina, ziua 114. Kievul solicită arme puternice pentru a face față invaziei ruse / Rușii ar putea organiza atacuri sub steag fals în apropiere de Kherson
Sursa: Profimedia
Publicat: 17/06/2022, 07:24
Actualizat: 17/06/2022, 09:00

Ziua 114 de război ruso-ucrainean. Armata lui Zelenski încă rezistă, în ciuda bombardamentelor masive date de ruși asupra orașului Sieverodonetsk. Contraofensiva pe direcția sud înregistrează mici progrese, susțin oficialii ucraineni. Trei civili au murit și alți șapte au fost răniți după ce un obuz a lovit un bloc.

Citește și Românii pot fi „Alături de Ucraina” în campania pentru refugiați organizată de Asociația Medici pentru România în parteneriat cu grupul de presă Gândul

UPDATE 9:00 Subsolul groazei în Yahidne: 360 de oameni ținuți ostatici de ruși timp de 28 de zile / Trupurile morților zăceau lângă cei vii

Supraviețuitorii coșmarului de la Yahidne, un oraș aflat la 20 km de Cernihiv, au povestit prin ce au trecut, după invazia rusă.

UPDATE 8:30 Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a spus, la BBC, că „Rusia nu este curată ca lacrima” dar „este ceea ce este” și „nu ne este rușine să arătăm cine suntem”

Nu am invadat Ucraina. Am declarat o operațiune militară specială pentru că nu aveam absolut nicio altă modalitate de a explica Occidentului că tragerea Ucrainei spre NATO a fost un act criminal”, a avertizat Lavrov.

„Nu am invadat Ucraina. Am declarat o operațiune militară specială pentru că nu aveam absolut nicio altă modalitate de a explica Occidentului că tragerea Ucrainei spre NATO a fost un act criminal”, a avertizat Lavrov.

UPDATE 5:40 Rușii ar putea organiza atacuri false flag lângă Kherson

Rușii ar putea organiza atacuri sub steag fals în apropiere de Kherson, avertizează Institutul american pentru cercetarea războiului ISW.

UPDATE 4:00 Invadatorii își mută în mod activ rudele în Khersonul ocupat temporar

Incredibil: militarii ruși se mută în apartamentele rezidenților locali după bunul plac, unde își aduc și rudele.

UPDATE 3:33 Țările de Jos au capturat un spion rus, care s-ar fi infiltrat sub pretextul că vrea să obțină un stagiu de pregătire la Curtea Penală Internațională.

UPDATE 2:00 Rusia continuă să trimită cerereale ucrainene furate în Siria

Potrivit Mediafax, satelitul a detectat încărcarea cerealelor pe o navă în portul Sevastopol. Vehiculul se îndreaptă probabil spre Siria.

UPDATE 1:00 Evacuarea din Severodonețk este imposibilă din cauza bombardamentelor neîncetate ale rușilor.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase