Răzbunare în stil mafiot în București. Contrabandiștii i-au tăiat cablurile de frână, ca să-l omoare

Răzbunare în stil mafiot în București. Contrabandiștii i-au tăiat cablurile de frână, ca să-l omoare
caracter ilustrativ
Publicat: 23/06/2022, 16:38
Actualizat: 23/06/2022, 17:07

Doi contrabandiști de țigări din Capitală au fost arestați preventiv, pentru tentativă de omor, după ce, din răzbunare, i-au tăiat unui complice conductorii de frână de la autoturism. După ce a reușit să evite o tragedie, șoferul a mers la Poliție și a depus o reclamație.

Șoferul profesionist a mers, în urmă cu două săptămâni, la Secția 24, unde a spus că cineva i-a umblat, în secret, la frânele dubei, în așa fel încât să nu mai poată opri autovehiculul.

Bărbatul a spus că abia plecase din fața blocului în care locuiește când a realizat că autoutilitara nu mai are frâne. Disperat, acesta a spus că a luat piciorul de pe pedala de accelerație și, înainte să ajungă într-o zonă circulată, a tras de volan și s-a oprit într-o bordură mai înaltă.

După ce au analizat situația, polițiștii Secției 24 au anunțat Serviciul Omoruri. În urma cercetărilor care s-au făcut sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul București, anchetatorii au stabilit că Octavian Cerneanu, un contrabandist cunoscut, și Constantin Dinu, un individ cu numeroase condamnări pentru furt și înșelăciune, s-au apucat să facă trafic cu țigări. În acest sens, l-au tocmit pe șoferul Gheorghe Nistor, care trebuia să le care marfa cu duba proprie.

Au refuzat să dea declarații

Surse apropiate anchetei au dezvăluit, pentru Gândul, că neînțelegerile ar fi început după ce Nistor ar fi refuzat să mai colaboreze cu ei, în condițiile în care se temea că va fi prins, iar mașina îi va fi confiscată.

Ca să se răzbune, în noaptea de 8 spre 9 mai, Cerneanu și Dinu au mers cu mașina până în zona în care locuiește Nistor, iar Dinu i-a tăiat conductoarele de frână ale dubei, care era parcată la marginea drumului.

Cei doi au fost ridicați și duși la audieri, însă, conform surselor citate, ar fi refuzat să dea declarații. Aceștia au fost acuzați de tentativă de omor, iar magistrații Tribunalului București au emis pe numele lor mandate de arestare pentru 30 de zile.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult