Razie peste traficanții de droguri. La Timișoara, mascații i-au umflat pe luptătorii MMA Sașa Marcov și Bot Drăgan. La Călărași, au căzut Zoicărenii, dușmanii de moarte ai Caranilor!

Publicat: 19/10/2022, 08:51

Razie de amploare a procurorilor DIICOT la traficanții de droguri din țară. Câțiva dintre cei mai importanți „jucători” de pe piața stupefiantelor au fost „umflați” de oamenii legii, de la Sașa Marcov, luptător MMA din Timișoara supranumit „Copilul teribil al Banatului”, și până la clanul șefii clanului Zoicăreanu, dușmanii de moarte ai Caranilor.

Acțiunea DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara a debutat miercuri, 19 octombrie, la primele ore ale dimineții, și s-a derulat cu sprijinul polițiștilor de la BCCO Timișoara.

Drogurile, vândute pe darknet

Într-un comunicat de presă, DIICOT arată că efectuează „18 percheziții domiciliare pe raza județului Timiș la membrii unei grupări infracționale organizate implicate în traficul intern și internațional de droguri de risc și mare risc, dar și substanțe cu efecte psihoactive, urmând a fi puse în executare un număr de 21 mandate de aducere”.

„În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2020, mai multe persoane au pus bazele unui grup infracțional organizat care a avut ca scop comiterea infracțiunilor de trafic intern și internațional de droguri de risc și mare risc, precum și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive. La această grupare, au aderat, de-a lungul timpului, și alte persoane.

Principala modalitate de aprovizionare cu droguri a grupării a constat în plasarea de comenzi prin intermediul darknetului și prin expedierea unor pachete prin intermediul unor firme de coletărie, în special din Olanda și Germania, pe parcursul cercetărilor reușindu-se documentarea unor transporturi de droguri sau substanțe cu efecte psihoactive de ordinul kilogramelor, realizate prin intermediul coletelor și a trimiterilor poștale.

Distribuția stradală a drogurilor a fost atent monitorizată de liderii grupării, dar și de anumiți membri marcanți ai lumii interlope din Timișoara, care apelau inclusiv la acțiuni violente sau amenințări adresate dealerilor stradali sau altor persoane care intenționau să pătrundă pe piața ilicită a drogurilor. Actele de violență și amenințare au fost utilizate de grupare și pentru recuperarea datoriilor”, arată DIICOT.

În paralel, la Călărași, procurorii au descins peste Zoicăreni, temuți interlopi din județ, cei care în anii ’90 i-au gonit pe Carani din comuna Piteasca.

Aici, „procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București și SCCO Călărași efectuează 6 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Ilfov şi Călăraşi, într-o cauză având ca obiect comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc.

În cauză s-a reținut că, din luna martie a acestui an, mai mulți inculpați, în baza aceleiași rezoluții infracționale, au comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis) și de mare risc (cocaină) consumatorilor din județul Călărași. Mai multe persoane vor fi aduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Călăraşi pentru audieri”.

Sașa Marcov, protejatul lui Lucian Boncu

Sașa Marcov este un personaj care nu mai are nevoie de nicio prezentare în Timișoara. Protejat al temutului lider interlop Lucian Boncu, Marcov s-a remarcat prima dată în ringul MMA, acolo unde a urcat ca luptător și, după câteva victorii-fulger, și-a câștigat supranumele de „Copilul teribil al Banatului”.

În urmă cu un an, Sașa Marcov a fost implicat într-un scandal uriaș în Complexul Studențesc din Timișoara. Aflat la o masă împreună cu Alexandru Cojocaru, zis „Calu”, Marcov a fost amenințat cu moartea de Adrian Taloș, cunoscut dealer de droguri. Scandalul s-a stins abia după apariția în zonă a polițiștilor.

În dosarul instrumentat acum de procurorii DIICOT apare și numele lui Bot Drăgan, și el luptător MMA, considerat mâna dreaptă a lui Sașa Marcov.

Clanul Zoicăreanu, temut din București și până-n Călărași

Despre Zoicăreni se știe că sunt iuți la mânie și nu cunosc frica. Aproape în orice  încăierare folosesc armele albe, fiind printre cei mai teribili cuțitari din țară. De fapt, așa și-au făcut un nume în lumea interlopă, când au năvălit peste Carani, în comuna Piteasca, și i-au alungat de acolo, la începutul anilor ’90.

Zoicărenii sunt temuți din București (controlează aproape tot Sectorul 2) și până în Călărași, iar istoricul lor infracțional datează încă de pe vremea Miliției! Ultimul scandal în care au fost implicați are legătură cu incidentele produse la SAGA Festival, acolo unde doi tineri au murit din cauza consumului de droguri. S-a spus că Zoicărenii au distribuit stupefiantele la festivalul de muzică, iar procurorii DIICOT au declanșat o serie de percheziții la liderii clanului, Gigel și Marian Zoicăreanu.

Cu doi ani în urmă, Zoicărenii au mai fost anchetați de DIICOT tot pentru trafic de droguri de mare risc, pe care le plasau în București. În 2020, acțiunea a vizat clanurile Zoicăreanu, Toboșari și Cocalari.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
SUA, în stare de șoc. A MURIT la Casa Albă. Medicii au privit neputincioși
Exclusiv: Fosta iubită a lui Philipp Plein explodează. Ce acuzații îi aduce româncei Andreea Sasu
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ