Cel mai violent traficant de droguri din România, reținut după ce a comandat asasinarea unui rival albanez, în Elveția. La percheziție, procurorii DIICOT au găsit bani și diamante

Cel mai violent traficant de droguri din România, reținut după ce a comandat asasinarea unui rival albanez, în Elveția. La percheziție, procurorii DIICOT au găsit bani și diamante
Marian Bejan/captură video
Publicat: 07/10/2022, 16:15
Actualizat: 07/10/2022, 17:25

Marian Bejan, considerat de anchetatori drept unul dintre cei mai periculoși infractori români, a fost reținut pentru 24 de ore, după ce, în anul 2018, ar fi comandat asasinarea unui proxenet albanez, în Elveția. Bejan se afla în arest la domiciliu după ce, în toamna lui 2020, a fost arestat împreună cu mai mulți complici, între care și un ofițer antidrog care lucra pentru el.

Procurorii DIICOT și polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au descins, joi, în luxosul apartament de pe Șoseaua Nordului, din București, în care Marian Bejan își executa arestul la domiciliu.

Anchetatorii au pus în executare un mandat de percheziție emis de instanță într-un dosar vechi de 10 ani, aflat în instrumentarea autorităților elvețiene. Conform DIICOT, este vorba despre o tentativă de omor comisă din ordinul lui Bejan, care viza un proxenet albanez cu afaceri în zona cantonului Ticino.

Albanezul a fost urmărit cu mașina, iar într-o zonă necirculată, automobilul său a fost acroșat și oprit. Ulterior, bărbatul ar fi fost bătut cu bestialitate, de Bejan și doi complici, până când nu ar mai fi dat semne de viață. Totuși, acesta a supraviețuit atacului, astfel că asasinatul a rămas doar la nivel de tentativă.

Oamenii lui Marian Bejan au fost prinși de autoritățile elvețiene, arestați și, în cele din urmă, condamnați definitiv. În timp ce aceștia se aflau în detenție, liderul interlop originar din Bârlad le-ar fi trimis bani, din România, pentru a-i convinge să mintă în așa fel încât să limiteze cât mai mult gradul său de participare la faptă.

În urma percheziției de joi, polițiștii și procurorii au găsit în locuința în care stătea Bejan 43.000 de euro, diamante, bijuterii din aur și mai multe documente.

Procurorii au date cu privire la faptul că, lăsat de instanță să stea acasă, Marian Bejan a continuat să-și dirijeze afacerile, mai ales că apartamentul din Sectorul 1 se transformase într-un loc de întâlnire cu alți lideri interlopi violenți, așa cum sunt membrii clanului Duduianu.

Înainte să fie arestat, Marian Bejan reușise să se impună pe piața drogurilor din Capitală. Înconjurat de grupul de agenți de pază controlați de doi indivizi cunoscuți drept Sergiu Luptătoru și Cătălin Chioru, între care și comisarul șef Robert Badea, din cadrul BCCO București, Bejan a fost acuzat că ajunsese să-și vândă cocaina în cele mai scumpe cluburi bucureștene.

Așa a ajuns Bejan să intre în conflict cu Marius Alecu, zis Bebino, membru al grupării Sportivilor. Extrem de hotărât atunci când avea de gestionat un conflict, interlopul din Bârlad a ordonat asasinarea lui Bebino.

A angajat un criminal și în România

Pentru acest omor, l-a angajat pe Cezar Petcu, zis Joe, un cunoscut de-al său din zona Tei Toboc, căruia i-ar fi spus că îi dă 10.000 de euro pentru viața rivalului său din cartierul Berceni.

Deoarece Joe a considerat că 10.000 de euro este o sumă prea mică pentru o crimă, a acceptat să înjunghie victima, dar să-i provoace doar răni superficiale.

În ianuarie 2020, Bebino a fost atras într-o ambuscadă și tăiat de mai multe persoane, pe o stradă din Tei Toboc. În urma loviturilor, acesta și-a pierdut inclusiv două degete.

Ajuns la închisoare, Marian Bejan nu a stat departe de scandaluri. În cursul anului 2021, în timp ce era încarcerat la Penitenciarul Mărgineni, liderul interlop a început o relație amoroasă cu o femeie ofițer, care, imediat după ce deținutul a fost eliberat și plasat în arest la domiciliu, a demisionat pentru a continua relația cu el.

Totuși, tânăra angajată a Penitenciarului Mărgineni nu a avut noroc în dragoste și a demisionat degeaba, în condițiile în care, imediat după ce a simțit aerul libertății, Bejan ar fi pus punct relației.


CITEȘTE ȘI:

Cel mai periculos traficant de droguri din România o hărțuia pe o celebră avocată! Relațiile lui se întindeau până la vârful Administrației Penitenciarelor. Denunț uluitor scris de temutul lider interlop Bebino! (EXCLUSIV)

Legătura dintre cel mai periculos traficant de droguri din România și asasinarea lui Emi Pian. Cine era, de fapt, tânărul care a înfipt cuțitul în fostul lider interlop (EXCLUSIV)

Cel mai periculos traficant de droguri din România a încercat să scape de la pușcărie împreună cu cinci complici. Printre aceștia, a fost și ofițerul antidrog Robert Badea (EXCLUSIV)

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Ordinul de la UE a devenit deja...
David Beckam, în război cu un actor cunoscut. Miza este uriașă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri