Reacția Kremlinului, după condamnarea pe viață a unui soldat rus pentru crime de război: „Soarta fiecărui cetățean rus e de o importanță capitală pentru noi”

Reacția Kremlinului, după condamnarea pe viață a unui soldat rus pentru crime de război: „Soarta fiecărui cetățean rus e de o importanță capitală pentru noi”
Vadim Shishimarin a pledat ”vinovat” | Captură foto YouTube
Publicat: 23/05/2022, 22:49
Actualizat: 23/05/2022, 22:50

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a transmis presei – după condamnarea soldatului rus Vadim Șișimarin în Ucraina, pentru crime de război – că Moscova este îngrijorată de situație și că va face tot ce va putea pentru a-l proteja.

„Desigur, suntem îngrijorați de soarta cetățeanului nostru. Din păcate, nu avem posibilitatea de a-i proteja interesele la fața locului pentru că activitățile instituțiilor noastre în Ucraina pur și simplu nu se desfășoară. Dar acest lucru nu înseamnă că nu vom lua în considerare posibilitatea de a continua încercările prin alte canale” a spus Peskov, potrivit Interfax.

Oficialul de la Kremlin a adăugat că „soarta fiecărui cetățean rus este de o importanță capitală pentru noi”.

Reacția a venit după ce, luni, soldatul de 21 de ani a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea unui civil neînarmat în Ucraina, în luna februarie. Acesta și-a recunoscut fapta.

Înaintea verdictului, avocatul apărării, numit de stat, a declarat pentru BBC News că niciun oficial rus nu a luat legătura cu el. În urmă cu o săptămână, Kremlinul susținea că nu are informații despre procesul vreunui soldat rus în Ucraina.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult