LIVE TEXT. Crește numărul victimelor: 5 morți! O persoană carbonizată a fost găsită închisă într-o toaletă a spitalului / Pacientul care a sunat la 112 și s-a salvat ieșind pe geam acuză pompierii că s-au mișcat încet la început! (UPDATE) / FOTO & VIDEO

Publicat: 29/01/2021, 12:20
Actualizat: 29/01/2021, 12:53

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineață, la un salon de la parterul Spitalului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, din Capitală. Potrivit ISU București Ilfov, bilanțul inițial este de patru morți. Peste 120 de pacienți, dintre care mulți infectați cu noul coronavirus, au fost evacuați și urmează să fie transportați la alte spitale. Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a confirmat în cadrul ediției de vineri, 29 ianuarie, a emisiunii GÂNDUL LIVE, faptul că bilanțul morților a urcat la 5!

Unde au fost transferați cei 53 de pacienții de la „Matei Balș”
Din informațiile primite de către Ministerul Sănătății de la echipele de intervenție, au fost transferați către alte unități sanitare un număr de 53 de pacienți, din 102 pacienți aflați în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, afectat de un incendiu în urma căruia cinci persoane au decedat. Citește mai mult…
Pacientul care a alertat autoritățile s-a salvat singur!
Pacientul internat la Institutul „Matei Balș” care a alertat autoritățile în legătură cu incendiul care a făcut cinci victime s-a salvat singur înainte de intervenția pompierilor. Acesta a sărit pe geam întrucât salonul în care era internat se afla la parterul clădirii.
Persoana care a sunat la 112 acuză pompierii că s-au mișcat încet!
Persoana care a sunat la 112 pentru a semnala incendiul de la „Matei Balș” este un pacient care se afla într-un salon alăturat celui în care a izbucnit focul. Acesta acuză faptul că pompierii s-au mișcat încet la început, până în momentul în care au acționat cu furtunul asupra sursei de foc.
Primarul Nicușor Dan, după incendiul de la „Matei Balș”: Nu au existat probleme cu căldura. Spitalele noastre sunt gata să ofere orice fel de sprijin

În ultima săptămână nu au existat probleme de căldură la „Matei Balș” și nici la blocurile din jur, a declarat, vineri, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Acesta a mai propus realizarea unui audit al instalațiilor, inclusiv electrice, la cele 19 spitale care țin de municipalitate.

Update: Surse medicale au precizat pentru GÂNDUL.RO că numărul morților de la „Matei Balș” a ajuns la 5. Victima a fost găsită carbonizată într-o toaletă a spitalului.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a confirmat într-o intervenție în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE faptul că o victimă a fost găsită carbonizată într-o baie.

Premierul Florin Cîţu a trimis Corpul de Control la Institutul de boli infecţioase „Matei Balş”, în urma incendiului în care au murit patru oameni vineri dimineaţa.
Martoră la dezastru: „S-a auzit ca o bombă!”

O femeie care locuiește în apropierea Institutului „Matei Balș” a fost martoră la declanșarea incendiului devastator, care s-a soldat cu patru morți și un rănit grav.

Autoritățile înființează două linii telefonice pentru aparținătorii pacienților transferați

Două linii telefonice urmează să fie operaționalizate pentru aparținătorii pacienților de la Institutul „Matei Balș” care au fost transferați vineri dimineața urma incendiului care a afectat unul dintre pavilioanele instiruției medicale. Citește mai mult…

Traian Berbeceanu, după incendiul de la „Matei Balș”: Pavilionul era recent renovat / Nu erau probleme cu încăzirea / Sistemele antiincendiu funcționau

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a spus vineri că pavilionul 5 din Spitalul „Matei Balș”, unde a izbucnit incendiul teribil care a curmat patru vieți, era recent renovat și nu existau probleme cu încălzirea. Citește mai mult…

Președintele Klaus Iohannis va merge la Institutul Matei Balș la ora 13.00
Președintele Klaus Iohannis va merge la ora 13:00 la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, anunță Administrația Prezidențială.
Toni Grecu de la Divertis era internat în pavilionul care a luat foc la Institutul „Matei Balș”

Toni Grecu, unul dintre fondatorii grupului de umor „Divertis”, se afla internat la etajul 2 al pavilionului de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” care a luat foc vineri dimineața. Citește mai mult…

Procurorii au ajuns la spital / A fost deschis un dosar penal in rem

Procurorii și medicii legiști au ajuns la spitalul Matei Balș, unde vineri dimineață a avut loc un incendiu în care au decedat patru persoane. Citește mai mult…

Toni Grecu de la „Divertis” era internat în pavilionul care a luat foc

Fondatorul grupului „Divertis”, Toni Grecu, se afla internat într-un salon de la etajul 2 al pavilionului care a luat foc, potrivit soției acestuia, Cristina Grecu.

Artistul a fost transferat la Spitalul Sfântul Pantelimon, unde medicii îi evaluează starea de sănătate. Citește mai mult…

Vlad Voiculescu: Sunt două piste referitoare la cauza incendiului
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, referitor la posibilele cauze ale declanșării incendiului, că există două posibilități.
Ministrul a mai declarat că nu toți pacienții evacuați din pavilionul în care s-a produs incendiul sunt în stare gravă. Citește mai mult…
Arafat: Nu mai sunt alte persoane cu arsuri
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat vineri că, potrivit informațiilor disponibile până în prezent, în afară de cele patru victime ale incendiului de la Institutul Matei Balș din Capitală nu mai există pacienți în stare critică sau pacienți cu arsuri. Citește mai mult…
Reacția lui Adrian Streinu-Cercel

Adrian Streinu-Cercel, fostul manager al Institutului „Matei Balș”, a declarat că unitatea unde vineri dimineață a izbucnit un incendiu soldat cu patru morți și doi răniți grav funcționează într-o clădire veche din 1953, dar care a fost refăcută, inclusiv din punct de vedere al furnizării de oxigen.

ISU: 102 persoane au fost evacuate în urma incendiului de la Institutul Matei Balș din Capitală

Comandantul Orlando Șchiopu, cel care a coordonat intervenția de la Institutul Matei Balș din Capitală, a anunțat că 102 persoane au fost evacuate în urma incendiului care a afectat instituția vineri dimineața.

Lucian Bode, detalii despre operațiunea de salvare

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri dimineața, la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală. Patru oameni au murit și alți doi sunt în stare gravă. În total, 120 de oameni au fost evacuați. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a furnizat primele detalii despre cum s-a desfășurat operațiunea de salvare.

Imagini de la fața locului

Raed Arafat: Patru persoane au decedat în urma incendiului

Secretarul de Stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, prezent la fața locului, a informat că bilanțul se ridică la patru morți în urma incendiului.

„Condoleanțe familiilor pacienților care din păcate au murit, vorbim de patru persoane, trei găsite după ce s-a degajat fumul, din păcate carbonizate, și una care nu a putut fi resuscitată.

La ora 05:05 a fost apelul la 112, la 05:13 a fost primul echipaj sosit, la 05:14 a fost declanșat Planul Roșu și au fost mobilizate mai multe forțe: ISUBIF, SMURD, Spitalul Floreasca, Serviciul de Ambulanță, Poliția, Jandarmeria.

Au fost informați domnul prim-ministru, ministrul de Interne și domnul Voiculescu (ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, n. red.). Domnul ministru Bode urmărește situația și este în legătură cu noi, la fel și domnul prim-ministru”, a spus Raed Arafat.

Vlad Voiculescu: Institutul Matei Balș a funcționat la capacitate maximă în această perioadă

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a ajuns la Institutul Matei Balș din Capitală.

Într-o intervenție la Observator, Antena1, Voiculescu a explicat că Institutul a funcționat la capacitate maximă în această perioadă.

Totodată, ministrul a mai spus că există unele informații potrivit cărora patru persoane ar fi decedat până acum în urma incendiului, dar a declarat că nu poate confirma în acest moment decesul celui de-al patrulea pacient.

„Sunt chiar aici la clădirea unde au fost pacienții, clădire mare, modernă. Focul pare să fi fost destul de violent, toată lumea a fost evacuată acum și există, din păcate, victime. Cauzele le vom vedea după analiza pe care o va face DSU. Nu vreau să fac supoziții, ce știm e că e vorba despre unul dintre cele mai bine finanțate spitale din țară, un spital care a funcționat la turație maximă în această perioadă.

Sunt, se pare, patru persoane care au decedat, este posibil să fie patru din informațiile de la fața locului. Gândul meu merge către familiile acestora”, a spus vineri dimineață ministrul Vlad Voiculescu.

Polițiștii au început cercetarea la fața locului, iar pacienții evacuați sunt transferați la Spitalele Witing, Sf. Ioan și Victor Babeș
Ofiterii Serviciului Omoruri au declanșat o ancheta sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul București
Trei pacienti decedati la parterul pavilionului unde s-a produs incendiul. S-a încheiat operațiunea de evacuare a pacienților din pavilionul afectat de incendiu
3 persoane carbonizate și 1 persoană în resuscitare în urma incendiului de la „Matei Balș”

Potrivit ISU București – Ilfov, focul a izbucnit în jurul orei 5.00, la parterul unui corp de cladire P+3, pe doua laturi. Focul a fost stins repede și au fost constituite echipe de căutare și salvare a persoanelor, în condițiile în care în clădire se aflau în jur de 120 de persoane.
La fata locului au fost trimise toate resursele disponibile pentru salvarea persoanelor: ambulanțe, autospeciale pentru victime multiple, spital mobil, și descarcerare.

Pacienții au fost preluați de ambulanțele SMURD și vor fi transportate la alte spitale.

Știre în curs de actualizare

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația