Reacția medicului Radu Țincu, după ce Clotilde Armand a anunțat mutarea a patru spitale la PMB: „Într-o criză sanitară de proporții, când vezi că infrastructura e la baza tragediilor…”

Reacția medicului Radu Țincu, după ce Clotilde Armand a anunțat mutarea a patru spitale la PMB: „Într-o criză sanitară de proporții, când vezi că infrastructura e la baza tragediilor...”
Medicul Radu Țincu: Temerea este că după ce legea vaccinării va fi adoptată, românii vor fi forțați să se vaccineze...
Publicat: 05/02/2021, 07:30

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, una dintre cele patru unități sanitare din Sectorul 1 despre care Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a anunțat că au fost trecute în administrarea CGMB, a criticat gestul acesteia: „Se taie finanțarea utilităților și tot ce înseamnă întreținerea clădirii, pentru că aceste clădiri se află în patrimoniul primăriei”. Mai mult, Țincu invocă „siguranța națională” și spune că se impun intervenții inclusiv la Cotroceni și la Palatul Victoria!

„Se taie finanțarea utilităților și tot ce înseamnă întreținerea clădirii, pentru că aceste clădiri se află în patrimoniul primăriei. Chestiuni legate de mentenanța clădirii, modernizarea clădirii.

„Când afli că riști să nu mai poți achita utilitățile…”

Problema este că înțeleg că aceste patru spitale vor fi realocate către Primăria Generală, însă singurul lucru cu care nu cred că pot fi de acord este acest dezacord al oamenilor politici și al primarului de Sector 1, împreună cu primarul general, care ar fi trebuit, într-o criză sanitară de proporții, când am avut aceste incidente grave și tragedii, să vină într-o declarație comună de presă, în care doamna Armand să spună, i-am dat domnului Nicușor Dan aceste patru spitale, domnul Nicușor Dan să ne spună că le-a preluat și lumea să nu se inflameze. Pentru că această dezbatere publică între primării nu a făcut decât să îi sperie pe oameni, să îi dezorienteze pe managerii acestor spitale, care și așa se descurcă foarte greu cu finanțarea acestor unități spitalicești. Când afli că riști să nu mai poți să îți plătești utilitățile, asta înseamnă că rămâi fără curent electric, fără apă”, a declarat Radu Țincu în emisiunea „Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire la B1 TV.

„Suntem tot în situația în care managerii de spital trebuie să găsească o soluție”

„Înțeleg că se invocă o constatare a Curții Constituționale din urmă cu câțiva ani de zile. Fără discuție, probabil că această constatare există, însă în acest moment, în care România are o criză sanitară de proporții, în momentul în care vezi că infrastrctura tehnică a acestor spitale stă la baza tragediilor din ultimele luni de zile, nu cred că sunt necesare astfel de schimbări majore, care să pună în pericol finanțarea acestor spitale. Pentru că până la urmă, din câte înțeleg de la dumneavoastră, dacă domnul primar general va prelua aceste patru spitale doar pe hârtie, fără să le poată finanța, suntem tot în situația în care managerii de spital trebuie să găsească o soluție”, a mai declarat Țincu.

„În momentul în care avem, iată, o problemă, dacă vreți, administrativă a acestor spitale, dintre care două sunt de interes național, eu cred că trebuie să intervină inclusiv de la Președinția României, pentru că este o problemă de siguranță națională. Trebuie să rezolvăm cât mai rapid aceste probleme. Chiar și premierul Cîțu ar trebui să se implice în rezolvarea acestei probleme. Pentru că, dacă aceste spitale intră în colaps financiar, mă întreb ce se întâmplă cu urgențele de adulți, ce se întâmplă cu urgențele de copii și ce se întâmplă cu arșii. N-o să îi putem transfera pe toți cu elicoptere și cu avioane în afara țării”, a adăugat Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, la B1 TV.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun