Recomandarea ministrului Energiei pentru românii care primesc „oferte” exagerate de la furnizorii de energie

Recomandarea ministrului Energiei pentru românii care primesc oferte exagerate de la furnizorii de energie
Virgil Popescu/ Sursă Foto: Captură
Publicat: 24/10/2022, 18:30

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, recomandă românilor care primesc noi oferte exagerat de mari pentru reînnoirea contratelor la energie să renunțe la acel furnizor și să caute alte variante unde pot obține o ofertă reală.

Un român care a primit o ofertă de la unul dintre cei mai mari furnizori din România a fost șocat să afle că noul preț ar urma să fie de 4 lei kilowatt fără acciză, fără taxe. Acesta a făcut publică oferta furnizorului, care a stârnit o reacție din partea ministrului Energiei.

„Asemenea tipuri de oferte sunt oferte care nu au nicio bază reală în piață. Nu poți să spui că e mincinoasă pentru că ea există dar este o ofertă care nu poate să aibă la bază o aprovizionare, o cumpărare de energie electrică la un preț apropiat de acea ofertă și apoi o revânzare”, a spus Virgil Popescu.

„Este inadmisibil ca să vii cu ofertă de 4 lei pe kilowatt fără acciză, fără taxe”, a precizat ministrul Energiei.

Virgil Popescu spune că dacă ar fi pus în fața unei aceste oferte ar refuza să mai colaboreze cu acel furnizor și s-ar îndrepta către un furnizor deținut de statul român. Totodată, ministrul precizează că dacă acest tip de „ofertare” va continua, atunci Guvernul ar putea să intervină pentru a bloca acest tip de speculație.

„Eu dacă aș primi o asemenea ofertă, dar nu mai sunt la furnizor de acest tip, m-aș muta imediat la furnizorul pe care l-am tot spus, un furnizor deținut de statul român, care are o ofertă reală.

Dacă lucrurile astea se perpetuează și încep să vină mai multe oferte de acest tip în piață, cred că ar trebui cumva să le blocăm prin legislație”, a mai spus Virgil Popescu.

Pentru a va schimba furnizorul de energie puteți accesa comparatorul de oferte pus la dispoziție de ANRE.

Sursa: Antena 3

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase