Redeschiderea şcolilor | Medic: Mai aveţi câteva ore să vă gândiţi şi organizaţi!

Redactor:
Alisa Ioana
Redeschiderea şcolilor | Medic: Mai aveţi câteva ore să vă gândiţi şi organizaţi!

Un medic de familie din Sibiu avertizează asupra riscurilor la care se expun părinţii şi bunicii care au probleme medicale după reluarea şcolii. Specialistul le recomandă adulţilor să-i ţină pe copii acasă. O altă variantă este ca de copii să se ocupe doar persoanele sănătoase.

Mesajul medicului Eduard Egri este pentru locuitorii Sibiului, unul dintre oraşele grav afectate de pandemie. El le recomandă adulţilor care au probleme medicale să fie foarte atenţi după reluarea şcolii.

„Mai aveţi câteva ore să vă gândiţi şi organizaţi!”

Atenţionare pentru copiii îngrijiţi de bunici sau persoane vulnerabile, mai aveţi câteva ore să vă gândiţi şi organizaţi! În condiţiile în care Sibiul este pe primul loc din ţară ca mortalitate calculată la 100.000 locuitori, de la începutul pandemiei, iar in ultima săptămână cazurile au înregistrat o creştere de 47% faţă de săptămâna precedentă, le recomand părinţilor ai căror copii sunt îngrijiţi de persoane vulnerabile, cu boli cronice, în vârstă şi nevaccinate să mai aibă rabdare cu şcoala/grădiniţa să vedem cum evoluează lucrurile sau până se vaccinează cei vulnerabili din familie.

O altă variantă dacă îi duc în colectivitate ar fi să aibă grijă exclusiv ei de copii şi să limiteze întâlnirile acestora cu bunicii, bone şi alte persoane vulnerabile”, a scris, pe Facebook, medicul Eduard Egri.

Incidenţa infectărilor este 1,09 la mia de locuitori în judeţul Sibiu si 1,71 la mia de locuitori în municipiul Sibiu.

Dependența de ecrane, o problemă pentru elevii care revin la școală: „Există repercusiuni serioase din punct de vedere psihologic”

Experții susțin faptul că efectele școlii onine se vor resimți odată ce elevii revin în bănci. Pe perioadă restricțiilor, când elevii au făcut școală de acasă, au fost nevoiți să petreacă ore în șir în fața telefoanelor, tabletelor sau computerelor, fapt care va face dificilă adaptarea la școala normală.

Experții susțin că tinerii vor renunța foarte la greu la tipul de comportament pe care l-au deprins în timpul școlii online, astfel încât părinții și profesorii trebuie să facă un efort comun pentru a-i ajuta să renunțe la timpul petrecut în fața ecranelor.

„Schimbări sunt rezonabil de puternice, pentru că n-a trecut o lună sau două luni, ca în vacanța mare, ci sunt 11 luni de ruptură radicală față de ce era anterior. Am accentuat dependența de ecran, acel recomandat două ore. Înainte de pandemie, ăsta era timing-ul recomandat pentru screen time, interacțiune cu ecranul, pentru un copil în preajma liceului. Acele două ore s-au dus mult peste și studiile pe care le avem acum trasează o limită undeva la 9 ore și, deci de cinci ori mai mult de cât era recomandat anterior. Există și avantaje în situația asta, nu numai lucruri negative. Cu siguranță că 10 ore pe zi interacțiune cu ecran este mult prea mult. Există repercusiuni serioase din punct de vedere psihologic, al dezvoltării emoționale, al contactului cu viața cotidiană, funcționalitate, relații sociale reale, deci repercursiunile sunt majore”, a declarat profesorul universitar Dragoș Iliescu pentru Digi24.

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
FOTO. Imaginile momentului cu logodnica lui Ion Ion Țiriac! S-a pozat așa și fanii au...
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Părerea lui Gigi Becali despre George Simion. Surprinzător ce a putut spune despre liderul AUR
Tatuaje reale, pe durată limitată. Soluţia pentru cei care vor să se tatueze „fără regrete”
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Fotografia care a stârnit controverse pe Facebook: „Cine a spus că în Poliția Română sunt...
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Ce a făcut Regina Elisabeta la o lună de la moartea soțului. Nimic nu o...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
A MURIT! Vestea ȘOC a momentului în România
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide