Republica Moldova ar putea rămâne fără energie electrică din cauza Războiului din Ucraina

Republica Moldova ar putea rămâne fără energie electrică din cauza Războiului din Ucraina
Sursa FOTO: Pixnio
Publicat: 05/12/2022, 18:40

Autoritățile din Republica Moldova au avertizat populația că ar putea rămâne fără energie electrică din cauza Războiului din Ucraina.

În data de 23 noiembrie, în urma atacurilor ruse din Ucraina, o pană uriașă de curent s-a produs în Republica Moldova. O situație similară a avut loc și în data de 15 noiembrie.

,,În legătură cu atacurile masive din Ucraina, Moldelectrica anunță despre perturbații în sistemul electroenergetic. Sunt posibile deconectări de la energia electrică”, au anunțat funcționarii din Republica Moldova.

În cazul deconectărilor de energie electrică, oamenii sunt sfătuiți de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne de la Chișinău să evite folosirea ascensoarelor, dar și să scoată din priză toate dispozitivele.

,,În caz de necesitate, apelați la numărul unic 112 sau la cel mai apropiat polițist, carabinier sau pompier”, îndeamnă MAI.

Între timp, Republica Moldova cumpără, din nou, energie de la Tiraspol. Alături de energia din România, Republica Moldova va primi 204.000 de MW, cantitatea urmând a acoperi necesitățile electrice ale țării pentru luna decembrie.

În ultima perioadă, România a fost principalul furnizor de curent electric al Republicii Moldova, după ce țara nu a mai primit electricitate din Ucraina din cauza borbardamentelor ruse, dar și de la Centrala termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES).

Sursa: Adevărul

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase