Prima pagină » Actualitate » Rețeta de stufat de miel a lui Cătălin Scărlătescu | Ce truc folosește juratul de la „Chefi la Cuțite”

Rețeta de stufat de miel a lui Cătălin Scărlătescu | Ce truc folosește juratul de la „Chefi la Cuțite”

Rețeta de stufat de miel a lui Cătălin Scărlătescu | Ce truc folosește juratul de la

Chef Scărlătescu a dezvăluit secretul unui stufat de miel de 5 stele Michelin. „N-am nici măcar o tigaie”, surprinde bucătarul șef.

Magia se produce simplu în rețeta lui Chef Scărlătescu: o mână de stevie, un snop de leurdă, un mănunchi de ceapă și unul de usturoi, plus alte ierburi minunate aromate, pentru a livra un stufat de cinci stele.

Este piesa finală pentru meniul de Paște. Juratul de la „Chef la cuțite” și, în trecut, „Masterchef”, nu face rabat de la nimic. A învățat toate secretele din bătrâni și prețuiește verdețurile din grădina țăranilor.

Pregătiți o tigaie uriașă și încă o oală la fel de mare pentru pus la cuptor. „Eu n-am acasă nici măcar o tigaie. N-am o oală, am un ibric în care mai fac ceai câteodată. Spre rușinea mea”, spune Cătălin Scărlătescu.

Pornește de la bucăți de la gât și coaste subțire, călite bine în ulei și presărate cu secretul rețetei: sarea gemă. Dincolo de carne, usturoi și ceapă din belșug, tăiate de trei centimetri.

Verdeața se lasă la scurs și acoperă apoi carnea călită. Imediat se adaugă și cuburile de roșii și apoi totul ajunge la cuptor.

Două ore, cât stă stufatul de miel la cuptor, bucătarul stă fără griji. O legumă îngrășată cu chimicale nu afectează gustul mâncării ca acasă. Stufatul rămâne la cald până scade și prinde culoare atât cât doriți.

Cine este Cătălin Scărlătescu

Chef Scărlătescu s-a născut pe 20 iulie 1972, în Constanța și este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România, fiind parte a juriului „Chefi la cuțite”.

A știut încă de la 16 ani că vrea să devină bucătar, pe vremea când era curier la un hotel din Eforie Sud și visa sa dețină propriul restaurant.

La 20 de ani, Chef Scărlătescu a plecat peste hotare și a lucrat în peste 50 de țări. A început cu munca de jos în restaurante cu renume, în diverse colțuri ale lumii. În prezent, Cătălin Scărlătescu preferă să împartă vasta sa experiență culinară tuturor românilor, prin intermediul cooking show-urilor sale.

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Ce companii de stat au oferit prime de sărbători în 2025 și cât de mari au fost acestea. Care sunt campionii generozității
Digi24
Casetă metalică cu documente, descoperită sub talpa Cavalerului de pe acoperişul Castelului Corvinilor. Ce ascundea aceasta
Cancan.ro
CAUZA morții lui Ion Drăgan. Cine l-a găsit fără suflare în noaptea de Crăciun, de fapt
Prosport.ro
FOTO. Natalia Mateuț, spectaculoasă de ziua ei. Apariție rară a tatălui ei, legendarul Dorin Mateuț
Adevarul
Rusia amenință România și o acuză că împinge lumea spre un nou război mondial. „Indivizi cu conexiuni în KGB și GRU au acționat aici”
Mediafax
Visul unei femei, distrus de judecători: Nu poate avea copilul soțului decedat
Click
Horoscop săptămâna 26 decembrie - 1 ianuarie. Succes total la final de an pentru Scorpioni, schimbare majoră pentru Vărsători
Digi24
Rusia ar putea amplasa noi rachete hipersonice la o fostă bază aeriană din Belarus: „Extinde raza de acțiune în Europa”
Cancan.ro
ULTIMUL mesaj al lui Ion Drăgan. Ce a postat artistul, cu câteva ore înainte să moară
Ce se întâmplă doctore
Mihai Voropchievici avertizează: Această zodie este vizată de o forță malefică, pe final de 2025
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Prezentare video Renault Clio 6. Dacia Sandero va primi același motor de 1,8 litri ca și modelul francez
Descopera.ro
Misterul Triunghiului Bermudelor, posibil rezolvat! Ce au descoperit doi seismologi?
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ: – M-a pus dracu' să-mi iau păpușă gonflabilă inteligentă!
Descopera.ro
Ce alimente pot face oamenii cei mai fericiți?