Reuniune G7 la București. România, gazdă pentru discuții la cel mai înalt nivel pe tema războiului din Ucraina

Reuniune G7 la București. România, gazdă pentru discuții la cel mai înalt nivel pe tema războiului din Ucraina
Reuniune G7 la București. România, gazdă pentru discuții la cel mai înalt nivel pe tema războiului din Ucraina / Sursa FOTO: vorderstrasse.de
Publicat: 24/11/2022, 17:43
Actualizat: 24/11/2022, 17:44

Preşedinţia germană a Grupului G7 a anunţat joi, 24 noiembrie, că va organiza săptămâna viitoare, în România, o reuniune importantă cu parteneri internaţionali pe tema continuării asistenţei în domeniul energiei destinată Ucrainei, în contextul războiului cu Rusia.

Țara noastră dovedește, încă o dată, că rămâne un partener de încredere al Occidentului, mai ales în această perioadă critică pentru securitatea Europei.

Cine vine la București

„În calitatea de Preşedinte al Grupului G7, vom invita săptămâna viitoare, la Bucureşti, alţi parteneri internaţionali, la nivel de miniştri de Externe, pe tema continuării susţinerii în domeniul energiei pentru Ucraina”, a declarat ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, într-un mesaj postat pe Twitter.

„Atacurile Rusiei asupra infrastructurii civile constituie o crimă intolerabilă şi inumană. Vladimir Putin vrea să aducă populaţia Ucrainei în frig şi întuneric prin atacurile cu rachete. Dar dorinţa pentru libertate a poporului ucrainean şi susţinerea noastră nu vor fi oprite niciodată”, a subliniat Annalena Baerbock.

Rusia a intensificat, în ultimele săptămâni, bombardamentele asupra infrastructurii esenţiale din Ucraina. Ministerul Apărării de la Moscova susţine că atacurile vizează doar infrastructura utilizată de industria militară ucraineană. Numeroase zone din Ucraina se confruntă cu întreruperi ale alimentării cu electricitate şi apă din cauza bombardamentelor ruse.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase