Revoltă la gara din Constanţa după ce o copilă a leşinat din cauza căldurii din vagoane: „Ambulanţa a luat-o cu convulsii pe targă”

Revoltă la gara din Constanţa după ce o copilă a leşinat din cauza căldurii din vagoane: „Ambulanţa a luat-o cu convulsii pe targă”
Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 04/07/2022, 22:50

O copilă a leșinat din cauza căldurii din vagoane într-un tren ce a plecat din Mangalia cu destinația București Nord. La gara din Constanţa adolescenta a fost preluată de o ambulanță cu convulsii, spun martorii, care au filmat intervenţia echipajului de salvare. 

Imaginile au fost postate de un călător revoltat, care acuză condițiile inumane oferite de CFR Călători în condițiile în care canicula face ravagii în toată țara.

„Este 3 iulie, ora 18, și sunt într-un tren ce a plecat din Mangalia cu destinația Bucuresti Nord, asta însemnând o călătorie de aproximativ 4:20 ore. Afară sunt cel puțin 30 de grade, iar în tren s-a produs o saună îngrozitoare. Tineri, copii, bătrâni, oameni cu probleme medicale sunt nevoiți să suporte condițiile inumane oferite de CFR Călători. Aerul este aproape irespirabil, lucru ce a dus la un caz de leșin. O copilă a fost luată cu SMURD-ul din gara din Constanța din cauza căldurii din vagoane, având la plecare convulsii pe targă. Mi se pare inadmisibil ca în această perioadă din an să nu se ofere aer condiționat, iar ce este cel mai absurd este ca la începutul călătoriei, timp de vreo 5-10 minute, a fost distribuit în vagon aer rece, după care a fost stopat. Mi se pare ca dați dovada de o nepăsare fără margini față de călători și de condițiile de bun simț pe care ar trebui să le oferiți. Este critic ce se întâmplă. Nesimțirea atinge cote inimaginabile. Meritați sa fiți dați in judecată”, scrie pasagerul pe grupul de Facebook CFR Călători.

De altfel, acesta nu este singurul incident provocat de căldura insuportabilă din trenurile fără aer condiționat.

„Efectiv, bătaie de joc în toată regula. Trenurile pe ruta București Nord – Pitești au întârzieri și defactiuni zilnic. Nu este posibil sa ai un singur vagon și asemenea condiții, în condiția în care un tren s-a defectat alegi ca sute de oameni sa respire si sa moara înghesuiți, fără aer și prostiți,într-un singur vagon. BĂTAIE DE JOC, MITOCANILOR!”, scrie un alt pasager pe același grup de Facebook.