Revolta unui fost politician român: „Afară din România cu firmele austriece şi olandeze! Nu avem nevoie de duşmani! Nu mai primesc austrieci la pensiunea mea”

Revolta unui fost politician român: „Afară din România cu firmele austriece şi olandeze! Nu avem nevoie de duşmani! Nu mai primesc austrieci la pensiunea mea”
Publicat: 09/12/2022, 12:33
Actualizat: 09/12/2022, 13:48

Vlad Marcoci, fost prefect al judeţului Neamţ şi fost deputat a reacționat dur după ce guvernanții din Austria au spus „nu” aderării României la Spațiul Schengen.

„Niciodată nu am fost ferm. Recunosc. Am greşit. Acum e prea mult. S-a umplut paharul. Sunt un om simplu. Nu mai am nici o funcţie politică sau administrativă. Spun ce gândesc şi mă bucur de această libertate. Nu trebuie să mai stăm în genunchi în faţa nimănui!…Afară din România cu firmele austriece şi olandeze!! Nu avem nevoie de duşmani care să câstige bani grei la noi!! Respect pentru celelalte ţări europene. Noi suntem europeni. Suntem membri şi trebuie să rămânem în CE! Fără duşmani!”, a precizat Vlad Marcoci pe pagna sa de Facebook.

Acesta a mai anunţat că nu va mai alimenta mașinile lui sau ale firmei la benzinăriile cu acționariat austriac (OMW și Petrom) și îi invită şi pe prietenii lui să facă la fel. De asemenea, le cere românilor să renunţe la serviciile bancare ale BCR. În ceea ce priveşte afacerea pe care o conduce, Marcoci nu mai vrea să cetățeni austrieci în pensiunea lui, iar românilor care  mergeau la ski în Austria le cere să caute alte destinații, din alte țări, unde să-și cheltuiască banii.

„Austria a avut și are avantaje enorme financiare în România”

„În viața mea nu am încurajat un boicot. Nu consider că este o măsură corectă în condiții normale. Dar este strigător la cer că tocmai Austria se opune aderării României la Schengen, în condițiile în care Austria a avut și are avantaje enorme financiare în România. Rușine Austria!!! De mâine nu voi mai alimenta la OMV sau Petrom. Invit toți prietenii mei și nu numai să facă la fel, să nu mai cumpere nimic produs din Austria, inclusiv să renunțe la serviciile Bancii Comerciale Romane (BCR). Eu personal nu voi accepta nici un client austriac la pensiunea mea, voi notifica si booking-ul despre decizia mea. Solicit guvernului României să boicoteze aceste companii, inclusiv compania care ne-a tăiat pădurile.

Consider că este o reacție normală în aceste condiții. Solicit și celor care își făceau vacanțele la ski să-și găsească alte destinații. Sper să fiu auzit !!! Români, treziți-vă!!!”, a mai precizat Vlad Marcoci.

În cariera politică, Vlad Marcoci a fost prefect și deputat PSD, inițial, apoi a trecut la PNL de Neamț. Ulterior s-a retras şi din PNL şi s-a apropiat de Partidul Pro România. Printre multele funcţii deţinute sunt şi cele  de președinte al Administrației Fondului pentru Mediu şi cea de director al Administrației Bazinale de Apă (ABA) Siret Bacău.

Austria și Olanda nu ne-au vrut în Schengen

Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Consiliului JAI, de la Bruxelles.

Austria a votat împotriva admiterii României în Schengen, iar Olanda a votat împotriva admiterii Bulgariei, care e cuplată cu România. Croația, în schimb, a fost primită, potrivit acelorași surse.

În schimb, candidatura Croației a fost acceptată, astfel că această țară va deveni membru Schengen de la 1 ianuarie 2023.

Ministrul ceh de Interne și comisarul european Ylva Johansson au anunțat la finalul Consiliului JAI că România nu a intrat în Schengen pentru că nu a întrunit unanimitate.

 

Cătălin Cojocaru
Jurnalist dedicat, în egală măsură, televiziunii (1 TV, Euro TV, Plus TV), radioului (Jurnal) și presei scrise (Business Mesager, Romania Libera, Evenimentul, Semne Particulare, Monitorul de Bacau) și on-line. Experiența i-a oferit posibilitateaciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase