Revolta unui medic ATI de la Spitalul Colentina, după tragedia de la Matei Balș: „Nu trebuie să sărim în foc pentru nimeni. Doar pompierii, cu echipamente speciale, cu tot ce trebuie”

Revolta unui medic ATI de la Spitalul Colentina, după tragedia de la Matei Balș: „Nu trebuie să sărim în foc pentru nimeni. Doar pompierii, cu echipamente speciale, cu tot ce trebuie”
Spitalul Clinic Colentina din București (FOTO: Facebook)
Publicat: 31/01/2021, 15:38
Actualizat: 31/01/2021, 16:26

Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina din Capitala, s-a revoltat pe Facebook, susţinând că „este o ruşine” să se dea vina pe medici pentru tragedia de la „Matei Balş”.

După ce, duminică, s-a anunţat și al şaptelea pacient decedat în urma incendiului de la Spitalul „Matei Balş”, medicul ATI spune, prin intermediul unei postări pe rețeaua de socializare, că nu medicii trebuie să fie făcuţi responsabili  pentru tot ce nu s-a făcut în spitale de 30 de ani încoace.

„Nu putem aduce în discuţie vinovăţia medicilor când este vorba despre „o priză, de supraîncărcarea aceloraşi spitale cu pacienţi cu necesar de oxigen foarte mare, de lipsa camerelor cu presiune negativă din spitale şi mai ales din ATI, de lipsa instalaţiilor de stingere automată a incendiilor, de lipsa senzorilor care să alarmeze când concentraţia de oxigen într-o încâpere creşte peste limită”, a explicat Laura Zarafin, pe Facebook.

Postarea integrală de pe Facebook a Laurei Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina din Capitală:

Medicii, ca toți oamenii, au si lumini și umbre, cu siguranță.

În nici un caz, însă, nu pot fi făcuți răspunzători pt tot ce nu s-a făcut în spitale de 30 de ani încoace .
Că suntem urâți visceral de mare parte a populației care moare de grija salariilor medicilor, neînțelegând că banii adunați de la ei pt. sănătate sunt sifonați în stil mafiot de găști și de mafia care s-a infiltrat în sistemul de sănătate – de unde dispar în buzunarele unora milioane și milioane de €, asta nu mă mai miră atâta timp cât mare parte din poporul acesta crede în cip-ul implantat prin vaccinare.
Ce îmi aduce, însă, maximă indignare este tăcerea și inacțiunea celor care ȘTIU adevărul și continuă să aibă discursuri nesimțite și defăimătoare la adresa medicilor, până și atunci când vine vorba de o priză, de supraîncărcarea acelorași spitale cu pacienți cu necesar de oxigen foarte mare, de lipsa camerelor cu presiune negativă din spitale și mai ales din ATI, de lipsa instalațiilor de stingere automată a incendiilor (deși mă îndoiesc că și acestea ar putea face ceva mai ales în caz de vreo defecțiune la rețeaua electrică într-o secție ATI Covid), de lipsa senzorilor care să alarmeze când concentrația de oxigen într-o încăpere crește peste limită.
Nu, domnilor, nu medicii au aceste lucruri în atribuții.
Spun unii că nu am semnalat?
Se înșală !!
Au existat în multe locuri medici care au făcut memorii, care au vorbit, care au atras atenția de ani de zile, nu numai cu ocazia nenorocitului ăsta de virus, în ce hal de degradare sunt spitalele.
Ce vreți voi, oameni buni, de la medicul de gardă?
Să umble în mișcare browniană 24 de ore încontinuu din salon în salon, pe mai multe etaje, la 120 de paturi, cu senzori de fum în nas și instalație de stingere a incendiilor în frunte?
Este o rușine să găsiți mereu țapi ispășitori pe singurii oameni din țara asta care lucrează 24 de ore, neîntrerupt (șoferii sunt obligați la pauze când conduc prea mult!!!).
Este o rușine să aruncați vina pe cei mici, pe pălmașii sistemului, pe cei ce au făcut mii de ore suplimentare și mii de gărzi, pe cei de care ați tras la maxim, inuman, de un an întreg.
Legea răspunderii ministeriale există, totuși, în țara asta ?
Cine răspunde de tot dezastrul din sistemul sanitar? Cel legat de lipsa infrastructurii și a celor necesare pt, siguranța pacienților și personalului?
ATENȚIE – La Matei Balș chiar erau condiții.
Sau dreptatea nu e si pentru căței în țara asta?
P.S. ȘI NU, NU TREBUIE SĂ SĂRIM ÎN FOC PT. NIMENI. DOAR POMPIERII, CU ECHIPAMENTE SPECIALE, CU TOT CE TREBUIE, DAR ȘI EI NUMAI PE UNDE NU ÎȘI RISCĂ VIAȚA”

Detalii de ultimă oră despre starea de sănătate a celor 48 de pacienți transferați în alte spitale din București, după incendiul de la „Matei Balș”

48 de dintre cei 102 pacienți aflați în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București, au fost transferați către alte unități sanitare după incendiul de vineri dimineață.

Doi pacienți sunt în stare gravă, este vorba despre unul internat la Spitalul Universitar din București și unul internat la „Victor Babeș”, iar un al treilea, internat la „Marius Nasta”, are o „evoluție spre agravare”.

Totodată, trei pacienți au fost externați de la Spitalul Floreasca, ieri, 30 ianuarie.În același timp, doi pacienți au o stare generală bună și ar urma să fie externați în zilele următoare.

Revolta unei studente de la Medicină: „Dacă ești student nu înseamnă că trebuie să fii tratat cu dispreț. Asumați-vă răspunderea și oferiți condițiile necesare”

Raluca Teodorescu, o studentă de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, a criticat – într-o postare pe Facebook – cerinţele impuse studenţilor odată cu reluarea cursurilor. Tânăra susține că multora dintre colegii săi le este teamă să vorbească, „pentru a nu fi sancţionaţi la note şi ştim cu toţii că nu e tocmai uşor să ajungi la taxă în UMF şi să plăteşti 8.200 RON pe an”, a scris Raluca Teodorescu, pe pagina sa de Facebook.

Tânăra susţine că după anunţul referitor la reluarea cursurilor începând cu semestrul doi, studenţi au fost înştiinţaţi, contrar regulamentului UMF, că trebuie să îşi cumpere dezinfectant, mănuşi, măşti FFP2/FFP3, botoşei sau halate de unică folosinţă.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Casa Regală a Marii Britanii ascunde un secret total neașteptat de peste 90 de ani
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Șoc în România! O mireasă s-a îndrăgostit de artistul care i-a cântat la nuntă și...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Avertisment pentru toți cei cu telefoane mobile. Acest lucru este total interzis
Semnele care pot anunța un nou război mondial. Biblia cuprinde o parte dintre ele
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
De ce vrea cea mai bogată femeie din Australia ca portretul ei să fie eliminat...
×