Rezultate BAC 2022 – EDU.RO | Ce note au luat elevii la Bacalaureat în sesiunea de toamnă / Rata de promovare este de 32,5%, cea mai mare din 2009

Rezultate BAC 2022 - EDU.RO | Ce note au luat elevii la Bacalaureat în sesiunea de toamnă / Rata de promovare este de 32,5%, cea mai mare din 2009
Rezultate BAC 2022 - EDU.RO: Ce note au luat elevii la Bacalaureat în sesiunea de toamnă
Publicat: 31/08/2022, 12:40
Actualizat: 31/08/2022, 13:13

BACALAUREAT 2022. Afișarea primelor rezultate, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare, va avea loc miercuri, 31 august, în jurul orei 12:00. Acestea vor fi afișate pe site-ul Ministerului Educației. Elevii nemulțumiți pot să conteste rezultatele tot miercuri, iar notele finale vor fi a afișate peste patru zile, în 3 septembrie.

Vezi aici ce notă ai luat.

UPDATE ora 13:00 – Rezultatele finale de la BAC 2022. Situația pe județe

Rezultate BAC 2022 Alba

UPDATE ora 12:30 – Județul de unde provine elevul cu cea mai mare notă. Nu este din București

Un elev de la Colegiul „Național „Mihai Eminescu” din Suceava a luat cea mai mare notă de la BAC 2022– sesiunea de toamnă, înainte de soluționarea contestațiilor.

Candidatul respectiv a luat 9,60 la Limba română și 10 la Matematică și Logică, conform centralizării Ministerului Educației.

În clasament, pe locul doi, este un elev de la Colegiul „Mihai Eminescu” Bacău, care are media 9.76.

Pe locul 3, cu media 9,75, este clasat un candidat care a terminat specializarea „Muzică” la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti”.

UPDATE ora 12:15 – Rata de promovare este de 32,5%, cea mai mare din 2009

Rata de promovare din sesiunea august-septembrie 2022, înainte de contestații, este de 32,5%, anunță, miercuri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Este cel mai ridicat nivel de promovare a examenului de bacalaureat de toamnă din 2009 până în prezent.

Rata de promovare (rezultate inițiale), înregistrată în sesiunea august – septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2022, se situează la 32,5%, superioară cu 2,2% față de sesiunea de toamnă a anului trecut (30,3%), spune ministrul Sorin Cîmpeanu.

În același timp, este cea mai ridicată rată de succes consemnată pentru acest tip de sesiune din anul 2009 până în prezent.

„Din totalul candidaților promovați (9.271), 6.412 candidaţi provin din promoţia 2021 – 2022, iar 2.859 de candidaţi provin din promoţiile anterioare. Rata de succes pentru promoția curentă este 34,1%, iar pentru promoțiile anterioare – 29,5%”, spune ministrul Cîmpeanu, citat de Mediafax.

În județul Călărași, unde lucrările scrise ale candidaților au fost evaluate digitalizat în cadrul unui program-pilot derulat în premieră în acest an, rata de succes a fost de 26,6%.

Sorin Cîmpeanu, declarație surprinzătoare: „Școala nu asigură nici măcar nota 7 fără meditații”
Sursa: MEDIAFAX FOTO

UPDATE ora 12:00 – Ministerul Educației a publicat rezultatele la BAC 2022 – sesiunea de toamnă

Intră aici să vezi ce notă ai luat.

UPDATE ora 11:00 – În prima sesiune, cea din vară, cele mai multe contestații au fost la română

În sesiunea de vară a bacalaureatului 2022, s-au înscris 126.454 de absolvenți de liceu. A fost cel mai scăzut număr de candidați de după Revoluție, a transmis Ministerul Educației.

Rata de promovare în sesiunea de vară a fost de 75,2%, înainte de soluționarea contestațiilor.

La prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2022 au fost depuse peste 49.000 de contestații, iar cei mai mulți elevi au fost nemulțumiți de nota la limba și literatura română.

UPDATE ora 10:00 – Ce prevede legea în cazul contestațiilor

În situaţia în care, după desecretizarea lucrării, se constată o diferenţă de notare mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii, lucrarea se resecretizează şi este transmisă spre a fi reevaluată altor doi profesori evaluatori”, conform Ordinului 5151/2021 referitor la soluționarea contestațiilor

În cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este mai mică sau egală cu un punct, este calculată nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, fiind înregistrată în catalogul de bacalaureat.

Nota definitivă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă”, conform sursei citate.

UPDATE ora 09:00 – Rezultate BAC 2022 sesiunea de toamnă. Model cerere de contestație

Model Cerere Contestatie Bacalaureat 2022


UPDATE ora 08:00 – Rezultate BAC 2022 sesiunea de toamnă. Unde se vor publica notele?

Primele rezultate la BAC 2022 sesiunea de toamnă vor fi publicate pe site-ul oficial al Ministerului Educației, Edu.ro.

Nota minimă de promovare – pentru fiecare probă – este 5 (cinci), iar media finală ce trebuie obţinută pentru a încheia examenul cu succes este cel puţin 6 (şase).

UPDATE ora 07:00 – Rezultate BAC 2022 sesiunea de toamnă. Când pot fi depuse contestațiile

Rezultatele la această sesiune a BAC-ului vor fi afişate marți, în format anonimizat. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, atât în format clasic/letric, cât şi electronic.

Candidaţii vor completa inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (interval 1 – 2 septembrie), vor fi comunicate în data de 3 septembrie.

BAC 2022 | Când se afișează rezultatele la Bacalaureat, pe site-ul EDU.RO

ȘTIRE INIȚIALĂ

Rezultatele la sesiunea de toamnă a bacalaureatului vor fi afișate pe site-ul Ministerului Educației, edu.ro.

Sesiunea august – septembrie 2022 a examenului național de bacalaureat a debutat pe 16 august, cu aproape 35.000 de candidați înscriși. Dintre aceștia, aproape două treimi provin din promoţia anului 2022 (22.586 candidați), iar 12.237 candidați provin din promoţiile anterioare.

Dintre candidații care au susținut în această sesiune pentru prima oară examenul de bacalaureat, 93% provin din promoția curentă (5.842 candidați față de 446 candidați din promoțiile anterioare).

Probele scrise s-au desfășurat în 138 de centre de examen și toate sălile de examen au avut în dotare camere de supraveghere video și audio.

Rezultate BAC 2022. Calendarul sesiunii de toamnă:

Bacalaureat 2021. Subiecte și bareme la Limba și Literatura Română
Foto – ARHIVĂ: Alexandra Pandrea/caracter ilustrativ

Profesoară revoltată că a primit 22 de lei pentru corectarea lucrărilor de la Bacalaureat 2022: „Vreau să virez această sumă în contul Ministerului Educației”

O profesoară de la Colegiul Național „Sf. Sava” din București, care a corectat lucrări la examenul de bacalaureat din sesiunea iunie 2022, a anunțat că a primit pentru munca sa suma de… 22 de lei. Aceasta a descris recent, într-o postare pe Facebook, și demersurile pe care a fost nevoită să le facă pentru corectarea acestor lucrări.

„Astăzi a fost o zi mare. Mi-au fost virați banii pentru evaluarea celor 6 lucrări de la examenul de bacalaureat din sesiunea iunie 2022. Las deoparte faptul că mi s-a spus in ziua convocarii la centrul zonal de evaluare că vor fi 17 lucrări. Când am ajuns la CZE (centrul zonal de evaluare-n.r.) mi s-a spus ca sunt 6 lucrari pentru că au fost chemați 6 profesori și trebuie să ajungă la toată lumea. Pentru aceasta sumă am completat mai întâi două contracte, două declaratii, două angajamente, am lăsat o copie a cărții de identitate, o adeverință prin care se certifica faptul că sunt profesor.

Adică un ditamai dosarul. După ce am avut toate aceste documente, am fost instruită aproximativ o oră pentru a lucra pe platforma aferentă. Apoi am mai stat o oră pentru ca nu se încărcau lucrările. Am evaluat, am trimis borderoul la secretariatul comisiei, am semnat și am plecat. Mi s-a spus că trebuie să vin și în ziua următoare pentru a semna catalogul. M-am conformat. Încă un drum. Oameni buni, 22 de lei! Adică 3,66 lei pentru fiecare lucrare. Voi face demersuri să virez această sumă în contul Ministerului Educației. Eu vreau să fiu voluntar!”, a scris profesoara pe pagina sa de pe Facebook.

Foto – caracter ilustrativ: Shutterstock

Vă recomandăm și:

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”