Rezultate BAC 2022 | Ministrul Cîmpeanu a anunțat câte medii de zece s-au luat la Bacalaureat 2022

Rezultate BAC 2022 | Ministrul Cîmpeanu a anunțat câte medii de zece s-au luat la Bacalaureat 2022
Publicat: 27/06/2022, 10:19

La Bacalaureat 2022 s-au înregistrat 162 de medii de 10, dintre care 30 în Capitală, dar au fost și județe fără nicio medie de 10.

Județele cu cele mai multe medii de 10, potrivit ministrului Cîmpeanu:

București – 30
Prahova – 15
Galați și Vâlcea – câte 9
Cluj și Iași – câte 8

Județe fără nicio medie de zece:

Alba, Brașov, Argeș, Timiș, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Tulcea

Cu două ore mai devreme decât s-a anunțat inițial, au fost afișate rezultatele. Notele la BAC 2022 au fost publicate pe site-ul EDU.RO.

Cum sunt corectate lucrările de BAC. Ce se întâmplă dacă diferența dintre notele acordate de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct?

Primele rezultate ale absolvenților de liceu care au susținut examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea iunie-iulie, sunt afișate luni, potrivit calendarului oficial, pe platforma bacalaureat.edu.ro și la avizierul școlii. Cei care nu sunt mulțumiți pot depune contestanții, iar notele finale se vor afișa vineri, 1 iulie.

Rezultate BAC 2022 | Ce trebuie să faci dacă ai uitat codul individual. Cum afli ce notă ai luat la Bacalaureat, în acest caz

Rezultatele la Bacalaureat 2022, publicate pe site-ul Ministerului Educației, pot fi accesate doar pe baza unui cod QR, dar ce soluții au cei care au pierdut acel număr unic? Ei au câteva metode prin care își pot afla, totuși, nota. Fiecare elev care a susținut examenul de bacalaureat 2022 a primit, la prima probă, o foaie care conține următoarele informații: codul unic aferent candidatului, școala de proveniență, numele și prenumele, CNP-ul și județul.

Rezultate BAC 2022 | Cum poți să afli primul ce notă ai luat azi la Bacalaureat

Rezultatele la BAC 2022 sunt publicate pe site-ul Ministerului Educației. Atât elevii, cât și părinții așteaptă cu sufletul la gură să vadă ce note au obținut la acest examen decisiv.

Pentru a afla ce notă a obținut un elev este necesar să cunoașteți codul alocat acestuia și să treceți prin câțiva pași simpli.

În primul rând, pentru a afla rezultatele la BAC 2022, trebuie să accesați pagina dedicată rezultatelor de pe site-ul Ministerului Educației.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult