Rezultate BAC 2022 | Ce trebuie să faci dacă ai uitat codul individual. Cum afli ce notă ai luat la Bacalaureat, în acest caz

Rezultate BAC 2022 | Ce trebuie să faci dacă ai uitat codul individual. Cum afli ce notă ai luat la Bacalaureat, în acest caz
Bacalaureat / Sursa foto: ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO.
Publicat: 27/06/2022, 08:44

Rezultatele la Bacalaureat 2022, publicate pe site-ul Ministerului Educației, pot fi accesate doar pe baza unui cod QR, dar ce soluții au cei care au pierdut acel număr unic? Ei au câteva metode prin care își pot afla, totuși, nota.

Fiecare elev care a susținut examenul de bacalaureat 2022 a primit, la prima probă, o foaie care conține următoarele informații: codul unic aferent candidatului, școala de proveniență, numele și prenumele, CNP-ul și județul.

Practic, este nevoie de codurile individuale și astfel fiecare candidat își va putea vedea rezultatele pe baza codului QR din raport. Elevii care au pierdut codul primit în examen vor afla notele la școală.

BAC 2022 | Au început să apară și perlele de la proba la limba română: „Trahanache e făcut din cocă moale”, „piesa critică politicienii venoși”
Sursa: MEDIAFAX FOTO

Rezultate BAC 2022 | Cum poți să afli primul ce notă ai luat la Bacalaureat

Pentru a afla ce notă a obținut un elev este necesar să cunoașteți codul alocat acestuia și să treceți prin câțiva pași simpli.

În primul rând, pentru a afla rezultatele la BAC 2022, trebuie să accesați pagina dedicată rezultatelor de pe site-ul Ministerului Educației.

Pagina este disponibilă aici.

Mai apoi, selectați județul în care elevul a susținut examenul (sau Municipiul București, dacă este cazul).

După ce ați ales județul, veți fi redirecționat către altă pagină, unde va trebui să alegeți opțiunea „Lista candidaților din JUDEȚUL SELECTAT ordonați după cod”.

Ulterior, selectați „Căutare”.

Ultimul pas este introducerea codului candidatului și apăsarea butonului „Caută”.

Rezultate BAC 2022 | Condiții de promovare

La fel ca în anii trecuți, un candidat promovează examenul de Bacalaureat 2022 doar dacă îndeplinește toate aceste 3 condiții:
– să-și fi echivalat – sau recunoscut, în unele cazuri -, după metodologia de Bacalaureat 2022, toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.
– să susţină toate probele scrise şi să obțină cel puțin nota 5.00 la fiecare dintre ele.
– să obţină media generală cel puțin 6.00 la probele scrise.

Modelul pentru a depune contestație la Bacalaureat 2022

Contestațiile se pot depune și online, utilizând adresa de mail comunicată de centrul de examen. La fiecare contestație depusă online, centrul de examen va trebui să confirme primirea mesajului. În cazul în care nu există confirmare de primire, rugăm candidații să contacteze cât mai urgent acel centru de examen.

Candidaţii care depun contestaţii completează şi semnează o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica nota iniţială prin creştere sau descreştere, după caz.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult