Rezultate BAC 2022 | Cum poți să afli primul ce notă ai luat azi la Bacalaureat

Rezultate BAC 2022 | Cum poți să afli primul ce notă ai luat azi la Bacalaureat
Rezultate BAC 2022 | Cum poți să afli primul ce notă ai luat azi la Bacalaureat / Mediafax FOTO
Publicat: 27/06/2022, 07:50

Rezultate BAC 2022. Rezultatele la BAC 2022 vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educației. Atât elevii, cât și părinții așteaptă cu sufletul la gură să vadă ce note au obținut la acest examen decisiv.

Rezultate BAC 2022 | Cum poți să afli primul ce notă ai luat la Bacalaureat

Pentru a afla ce notă a obținut un elev este necesar să cunoașteți codul alocat acestuia și să treceți prin câțiva pași simpli.

În primul rând, pentru a afla rezultatele la BAC 2022, trebuie să accesați pagina dedicată rezultatelor de pe site-ul Ministerului Educației.

Pagina este disponibilă aici.

Mai apoi, selectați județul în care elevul a susținut examenul (sau Municipiul București, dacă este cazul).

După ce ați ales județul, veți fi redirecționat către altă pagină, unde va trebui să alegeți opțiunea „Lista candidaților din JUDEȚUL SELECTAT ordonați după cod”.

Ulterior, selectați „Căutare”.

Ultimul pas este introducerea codului candidatului și apăsarea butonului „Caută”.

Rezultate BAC 2022 | Condiții de promovare

La fel ca în anii trecuți, un candidat promovează examenul de Bacalaureat 2022 doar dacă îndeplinește toate aceste 3 condiții:
– să-și fi echivalat – sau recunoscut, în unele cazuri -, după metodologia de Bacalaureat 2022, toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.
– să susţină toate probele scrise şi să obțină cel puțin nota 5.00 la fiecare dintre ele.
– să obţină media generală cel puțin 6.00 la probele scrise.

Modelul pentru a depune contestație la Bacalaureat 2022

Contestațiile se pot depune și online, utilizând adresa de mail comunicată de centrul de examen. La fiecare contestație depusă online, centrul de examen va trebui să confirme primirea mesajului. În cazul în care nu există confirmare de primire, rugăm candidații să contacteze cât mai urgent acel centru de examen.

Candidaţii care depun contestaţii completează şi semnează o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica nota iniţială prin creştere sau descreştere, după caz.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult