Robert Durst, miliardarul american condamnat pe viață pentru uciderea celei mai bune prietene, a murit în închisoare, la 78 de ani

Robert Durst, miliardarul american condamnat pe viață pentru uciderea celei mai bune prietene, a murit în închisoare, la 78 de ani
Robert Durst, miliardarul american condamnat pe viață pentru uciderea celei mai bune prietene, a murit în închisoare, la 78 de ani / Foto: Profimedia
Publicat: 10/01/2022, 23:04

Robert Durst, condamnat la închisoare pentru uciderea prieteni sale, Susan Berman, în 2000, a revenit în atenția opiniei publice în 2015, când ar fi recunoscut trei crime în documentarul „The Jinx”, produs de HBO.

Robert Durst a murit luni, la vârsta de 78 de ani, într-un spital din California, a anunțat avocatul acestuia.

Rust a murit din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19, a transmis Chip Lewis.

The News York Times și Buzz Feed au relatat că, în timpul unei vizite medicale, Durst a intrat în stop cardiorespirator și a decedat.

Durst, care, în 14 octombrie, a fost condamnat la închisoare pe viață, fără dreptul la eliberare condiționată, pentru uciderea lui Susan Berman în anul 2000, a revenit în atenția opiniei publice în 2015, când se presupune că a recunoscut trei crime în documentarul despre el, „The Jinx”.

„Ce dracului am făcut? I-am omorât pe toți, desigur”, ar fi recunoscut Durst, în timp ce se afla în baie, fără să știe că este înregistrat.

Durst a fost arestat în New Orleans, în 14 martie 2015, cu o zi înainte de difuzarea ultimului episod din serialul documentar HBO.

Starea de sănătate a lui Durst s-a deteriorat în pandemie și a ajuns să respire cu ajutorul unui ventilator.

Motivul din spatele uciderii lui Berman

Durst a omorât-o pe Berman deoarece s-a temut că aceasta îl va implica în cazul uciderii primei sale soții, Kathleen „Kathie” McCormack Durst, în 1982.

Cadavrul lui Kathie Durst nu a fost găsit niciodată, dar jurații au crezut în argumentele procurorilor împotriva lui Durst.

Chiar dacă Durst nu a fost acuzat în cazul dispariției sau morții lui Kathie, în procesul uciderii lui Berman, procurorii s-au folosit de acest eveniment nefericit. În declarațiile lor, rudele lui Berman l-au rugat pe Durst să spună unde a ascuns cadavrul lui McCormack.

„Dacă ne-ar mărturisi unde este cadavrul lui Kathie…”, a declarat Sareb Kaufman, care a crescut-o pe Berman, „poate ar regăsi un pic de căință”.

Durst nu a spus nimic. În noiembrie, procurorii din New York l-au condamnat pentru crimă, în cazul dispariției lui Kathie Durst.

Cine a fost Robert Durst

Durst s-a născut în New York, în 12 aprilie 1943, fiind cel mai mare dintre fiii magnatului imobiliar Seymour Durst, căsătorit cu Bernice Herstein.

Mama lui a murit la vârsta de 32 de ani, după ce s-a aruncat de pe acoperișul casei lor cu trei etaje din Scarsdale. Durst, care avea atunci 7 ani, a susținut că a văzut cum s-a sinucis mama lui, o declarație pusă la îndoială de rude.

După ce a absolvit Lehigh University în 1965, cu o diplomă în economie, Durst a urmat UCLA. Acolo a întâlnit-o pe Berman, de care l-a legat o prietenie de zeci de ani, până la momentul uciderii ei, în anul 2000.

În 1973, Durst s-a însurat cu Kathie Durst, care a dispărut fără urmă în ianuarie 1982, pe când era studentă anul 4 la Medicină în cadrul Albert Einstein College of Medicine.

La câteva zile de la dispariția ei, o femeie a sunat la decanatul școlii, unde s-a dat drept Kathie Durst, spunând că este bolnavă și nu poate veni la ore. Ulterior, procurorii din LA au descoperit că Berman era în spatele apelului, pentru a-l acoperi pe Durst. Mai mult, Durst nu a anunțat dispariția soției sale, timp de o săptămână.

Chiar dacă Durst nu a fost condamnat în acest caz, au existat numeroase suspiciuni. În 1999, poliția din Westchester, New York, a redeschis cazul.

Uciderea lui Morris Black

În urma presiunilor, în aprilie 2001, Durst a-a mutat în Galveston, Texas, unde a locuit deghizat în femeie. În 30 septembrie, rămășițele vecinului său, Morris Black, au fost găsite în Galveston Bay.

Furst a recunoscut că l-a ucis pe Black și i-a dezmembrat cadavrul, dar a spus că totul s-a întâmplat accidental, în urma unei lupte pentru o armă. Un juriu din Galveston l-a găsit nevinovat pe Durst, care a invocat legitima apărare.

Durst a refuzat să spună adevărul sub jurământ. „Nu am ucis-o pe Susan Berman”, a spus el, deși era o minciună și probele dovedeau asta. „Dar dacă aș fi ucis-o, aș minți cu siguranță despre asta”.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA